Το πρώτο βήμα έγινε. Οι ομάδες της περιφέρειας όχι μόνο κοιτάζουν στα μάτια τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ (ΑΕΚ, Αρης, ΠΑΟΚ), αλλά καταφέρνουν να τις κερδίζουν. Αν μελλοντικά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ολοκληρώνουν την κανονική περίοδο με 4-5 ήττες, το ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνει ξανά ελκυστικό όπως παλιά. Επειδή όμως θα περάσει καιρός μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο, στρέφουμε τους προβολείς σε Κολοσσό Ρόδου, Τρίκαλα και Λαύριο, που πέτυχαν τις νίκες της 4ης αγωνιστικής, δίνοντας τον λόγο στους προπονητές τους.

«Σίγουρα μας κολακεύει να κερδίζουμε μια μεγάλη ομάδα, με ιστορία, κόσμο, ακριβό ρόστερ και καλούς προπονητές, όπως η ΑΕΚ. Θεωρώ όμως ότι η ψαλίδα που μας χωρίζει από αυτές τις ομάδες δεν έχει κλείσει. Οι αποστάσεις παραμένουν σταθερές, απλά εκτιμώ ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα το επίπεδο των ελλήνων προπονητών είναι πολύ υψηλό και οι παραδοσιακές δυνάμεις θα δυσκολεύονται σε οποιαδήποτε έδρα», κατέθεσε την άποψή του στα «ΝΕΑ» ο κόουτς του Κολοσσού Αρης Λυκογιάννης, εκτιμώντας ότι «το πιο θετικό είναι ότι το πρωτάθλημα μπήκε ξανά στα ελληνικά σπίτια μέσω της ΕΡΤ, διότι αναδεικνύεται η ομορφιά του πρωταθλήματος και το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού».

«Οι περισσότερες ομάδες είναι ανέτοιμες και αν βάλουμε στην εξίσωση ένα ευρωπαϊκό ταξίδι για τον ΠΑΟΚ, τον Αρη και την ΑΕΚ, που προκαλεί κόπωση, δίνεται σε μας τους υπόλοιπους η ευκαιρία για υπέρβαση σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Το κίνητρό μας είναι μονίμως υψηλό και έχοντας κάνει επιλογές παικτών value for money προσπαθούμε για το καλύτερο», υπερθεμάτισε ο τεχνικός των Τρικάλων Κώστας Μέξας, ενώ ο ομόλογός του στο Λαύριο Χρήστος Σερέλης τόνισε: «Χάσαμε από τον Αρη και όλοι ήμασταν στενοχωρημένοι. Στο Ρέθυμνο πήγαμε και κερδίσαμε, δεν κλέψαμε τη νίκη και ασφαλώς είναι κολακευτικό για ολόκληρη την πόλη του Λαυρίου. Θα έλεγα ότι μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό βρίσκεται η ΑΕΚ και όλες οι άλλες ομάδες είναι κοντά, δημιουργώντας υψηλό ανταγωνισμό στη Λίγκα».

Η ΑΕΚ πάντως ενέταξε στο δυναμικό της και τον Βασίλη Καββαδά, που έμεινε ελεύθερος από τον Αρη μέσω FIBA.