Η προτροπή του Μαρίνου Ουζουνίδη στους παίκτες του, αμέσως μετά τη σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού, ήταν ξεκάθαρη. «Μπράβο, μάγκες! Είναι πολύ σημαντική νίκη και κοιτάξτε να το χαρείτε…» τους είπε, ακολουθώντας την τακτική που λέει ότι ο προπονητής πρέπει να είναι σκληρός με τους παίκτες του στην προπόνηση, στον αγώνα, στα ωράρια και στην πειθαρχία, αλλά οφείλει να αντιλαμβάνεται πως είναι άνθρωποι, νέοι στην ηλικία, που έχουν ανάγκες.

Αγνωστο πώς, πού και πόσο το γλέντησε καθένας από τους θριαμβευτές του ντέρμπι. Ο Ουζουνίδης μάλλον δεν το διασκέδασε. Ούτε καν μπόρεσε να το χαρεί καθώς χθες το απόγευμα επισκέφθηκε το Υγεία εξαιτίας έντονων πόνων που είχε στο στομάχι. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που τον ταλαιπώρησε και τον ανάγκασε να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως καλά γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει περάσει πόρτα ιατρείου, οι γιατροί επικαλούνται το άγχος, την πίεση από την καθημερινότητα. «Να μην αγχώνεσαι. Να είσαι ήρεμος και να μην αφήνεις το στρες να σε κυριεύει. Δεν κάνει…» είναι πάνω-κάτω η συμβουλή.

Αντε τώρα να εφαρμοστεί από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Τον προπονητή που έχει αναλάβει σχεδόν όλους τους εξωαγωνιστικούς ρόλους. Ουσιαστικά το μόνο που απομένει να κάνει είναι να πετάξει το σακάκι, να φορέσει ξανά σορτς, ποδοσφαιρικά παπούτσια και να αγωνιστεί. Σε μια ομάδα που έχει διοικητικό κενό, δεν υπάρχει ρευστότητα και λειτουργεί με πολλές θέσεις γύρω της ή γύρω από την ΠΑΕ να είναι άδειες, ο 49χρονος προπονητής προσπαθεί να την προπονεί, να κάνει μεταγραφές –με τη βοήθεια του εκπροσώπου του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου -, να επιβραβεύει τους συνεργάτες του και υπαλλήλους της ομάδας (γνωστή η ιστορία με τα χρηματικά ποσά που έδωσαν Ουζουνίδης και Σαραβάκος στους απλήρωτους υπαλλήλους) και περίπου να διοικεί!

«Θα παλέψουμε»

Γεγονός που αναγνωρίζεται από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και όχι μόνο. Τα γκάλοπ που «στήνονται» στα sites και τα social media μπορεί να είναι ανεπίσημα, αλλά είναι πολλά, έχουν αθρόα συμμετοχή και γι’ αυτό είναι ενδεικτικά. Σε ποσοστό άνω του 80% ο Ουζουνίδης θεωρείται ο μοναδικός και αποκλειστικός λόγος που ο Παναθηναϊκός διατηρεί την αξιοπρέπειά του και παραμένει αγωνιστικά ζωντανός. «Φίλε, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Ολοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, αλλά θα παλέψουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τιμήσουμε τον κόσμο που μας στηρίζει και μας αγαπά, την ομάδα και τους εαυτούς μας. Δεν θα παραδοθούμε. Δεν το έχω κάνει ποτέ! Θα παλέψουμε πιο σκληρά από ποτέ» είπε στα τέλη του Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου, και εννιά αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος η βαθμολογία επιβεβαιώνει πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης ό,τι λέει το κάνει πράξη!