Η μάχη εναντίον της «τρομοκρατίας» στη Μέση Ανατολή απέχει πολύ από το να τελειώσει, ακόμα κι αν η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υπέστη βαριές ήττες τους τελευταίους αυτούς μήνες, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί, που επισκέφθηκε το Άμπου Ντάμπι.

«Βρισκόμαστε σε ένα καίριο σημείο διότι το Ντάες (σ.σ ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά) γνωρίζει τη μία ήττα μετά την άλλη. Πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο, αντικειμενικά. Όσο οι ημέρες περνούν τόσο συνεχίζεται η ανακατάληψη των εδαφών που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Ντάες» σημείωσε η γαλλίδα υπουργός, στο τέλος της επίσκεψής της διάρκειας 24 ωρών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Παρλί συναντήθηκε με στρατιωτικούς που συμμετέχουν στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών.

«Αναφορικά με την ικανότητά μας να εξαλείψουμε την τρομοκρατία, δεν είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε ότι ακόμα κι αν καταγράψουμε σημαντική πρόοδο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μια μορφή τρομοκρατίας θα επανεμφανιστεί, η οποία πιθανόν να μην ονομάζεται Ντάες, αλλά θα είναι πιο κρυφή από το Ντάες καθώς δεν θα έχει συγκεκριμένη βάση».

«Όχι, δεν έχουμε τελειώσει με την τρομοκρατία σε αυτήν την περιοχή» επανέλαβε η υπουργός, η οποία μετέβη για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι στο πλαίσιο μιας επίσημης επίσκεψης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από