Νέες ευκαιρίες εργασίας σε Βρετανία και Γερμανία δίνουν δύο εταιρείες που αναζητούν προσωπικό στο τομέα των μεταφορών.

Αν θέλετε να οδηγήσετε τα πασίγνωστα κόκκινα διπλά λεωφορεία σε μια από τις μεγαλύτερες και πολυάσχολες πρωτεύουσες στην Ευρώπη ή αν προτιμάτε τον προαστιακό σιδηρόδρομο του Μονάχου και της Στουτγάρδης δεν έχετε παρά να υποβάλετε άμεσα το βιογραφικό σας σημείωμα, αναζητώντας μια θέση εργασίας σε μια από τις δύο αυτές χώρες.

Στη Βρετανία. Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να εργαστούν στο Λονδίνο ως οδηγοί στα κόκκινα λεωφορεία θα πρέπει να διαθέτουν απαραίτητα δίπλωμα οδήγησης Δ’ κατηγορίας και να γνωρίζουν αγγλικά (σε επίπεδο συνεννόησης τουλάχιστον).

Επιπρόσθετα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 6μηνη προϋπηρεσίαως οδηγοί λεωφορείων (Αστικά ή Υπεραστικά).

Οσοι προσληφθούν θα έχουν μέσο όρο εισόδημα, μετά τον φόρο, περίπου £500 (καθαρά ανά εβδομάδα για 50 ώρες).

Ειδικότερα τα ωρομίσθια διαμορφώνονται ως εξής ανάλογα με την περιοχή όπου θα απασχοληθούν:

– Βόρειο Λονδίνο: £12,35 (υπερωρίες έως £15,05 ανά ώρα)

– Νότιο Λονδίνο: £11,84 (υπερωρίες £18,80 ανά ώρα)

Επιπρόσθετα θα λάβουν μισθό εκπαίδευσης £250- £300 την εβδομάδα.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την πρόσληψη των οδηγών προσφέρει δωρεάν κατάλυμα για δύο με τρεις εβδομάδες μετά την άφιξη στο Λονδίνο. Επίσης παρέχει βοήθεια με την οργάνωση στην τράπεζα του Λονδίνου αλλά και στην ανταλλαγή του διπλώματος. Αναλαμβάνει να παράσχει βοήθεια για την εύρεση μόνιμου καταλύματος στο Λονδίνο, ενώ θα χορηγεί δωρεάν κάρτα μετακίνησης, παροχές δημόσιας υγείας και συνεχόμενη εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσεων CPC (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους: http://www.james-lewis.com/ ή για πληροφορίες στο τηλ. 00442031379406.

Στη Γερμανία. Οδηγούς τρένων για τον προαστιακό σιδηρόδρομο του Μονάχου και της Στουτγάρδης αναζητά η εταιρεία Axia Personal GmbΗ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τη γερμανική γλώσσα (επίπεδο Β2) και να έχουν πτυχίο επαγγελματικής ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα απασχολούνται σε εναλλασσόμενες βάρδιες, ενώ θα πρέπει να επιδεικνύουν ομαδικότητα, υπευθυνότητα και δυναμισμό. Η εταιρεία θα παρέχει 9μηνη εκπαίδευση επί πληρωμή ενώ ο μισθός των προσληφθέντων θα είναι βάσει της συλλογικής σύμβασης εργασίας με πρόσθετες παροχές.

Η εταιρεία προσφέρει, επίσης, συνεχείς μετεκπαιδεύσεις, αλλά και προοπτικές εξέλιξης. Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή βιογραφικών επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας http://axia-personal.com/.