Η διαδρομή από την κόλαση στον παράδεισο είναι ένα τρίλεπτο και οι εννέα ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τη διήνυσαν στις καθυστερήσεις του συγκλονιστικού αγώνα των Πρασίνων με τη Λάρισα (2-1).

«Ισως συνέβησαν όλα για να πανηγυρίσουμε πιο πολύ τη νίκη» είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης αμέσως μετά το τέλος του ματς και ενώ στο Απόστολος Νικολαΐδης επικρατούσε ατμόσφαιρα που προσομοίαζε με κατάκτηση τίτλου ή σπουδαίας πρόκρισης. Λογική έκρηξη χαράς με τα όσα βιώνει ο Παναθηναϊκός τους τελευταίους μήνες, τη βαθμολογική θέση του, αλλά κυρίως την εξέλιξη του ματς. Ο Παναθηναϊκός, που προηγήθηκε με πέναλτι του Βιγιαφάνιες στο 50′ (που ορθώς καταλόγισε ο διαιτητής Κουτσιαύτης σε ανατροπή του Μολίνς από τον Φατιόν), έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σιλά (77′) και δέχθηκε την ισοφάριση από τον Περόνε δύο λεπτά αργότερα.

Το γκολ του πολύπειρου Αργεντινού ήταν το πρώτο που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδό του μετά τις 19 Ιανουαρίου και έσπασε ένα απίθανο σερί 1.265 λεπτών! Το ματς στράβωσε για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη περισσότερο όταν ο Αλτμάν αντέδρασε με εντελώς αντιαθλητικό τρόπο εναντίον του Μίλος Ντέλετιτς και άφησε τον ΠΑΟ με εννέα παίκτες. Ο Ισραηλινός κτύπησε εσκεμμένα τον ποδοσφαιριστή της Λάρισας, ενώ βρισκόταν στο έδαφος, στο κεφάλι και αμέσως ο διαιτητής από την Αρτα τού έδειξε την κόκκινη κάρτα. Στα έξι λεπτά που απέμεναν ο ΠΑΟ αναζητούσε με επιφυλακτικό τρόπο το γκολ της νίκης, που θα μπορούσε να είχε καταγραφεί για τους φιλοξενουμένους στο 90′. Λανθασμένα ο Περόνε, που με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Βλαχοδήμο, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα και ενώ ο Ουζουνίδης τα έπαιξε όλα για όλα, δίνοντας εντολή στον Μολέδο να περάσει σε θέση σέντερ φορ, ο Παναθηναϊκός σημείωσε το γκολ που του έδωσε μια σπουδαία και ίσως απρόσμενη νίκη. Ο Χίλιεμαρκ προσπάθησε να βρει για κεφαλιά τον βραζιλιάνο αμυντικό, έδωσε απίθανη τροχιά στην μπάλα, που έσκασε μπροστά στον Μπόζοβιτς και έκανε το τελικό 2-1.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες (82′ Αλτμαν), Λουντ (90′ Ρέις), Μολίνς (86′ Μουνιέ).

Λάρισα: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (68′ Περόνε), Λεοζίνιο, Ντέλετιτς (88′ Λαγός), Μασούρας, Ναζλίδης (92′ Γιαννιτσάνης).