Από 38.800 ευρώ κοστίζει στην ελληνική αγορά το νέο e-Golf. Το νέο μοντέλο διαθέτει πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων, νέο, αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει εξαιρετικά αποθέματα αυτονομίας και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό.

Όπως αναφέρει η VW το νέο e-Golf, αποτελεί το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα της νέας στρατηγικής της μάρκαςκαι είναι το όχημα που δείχνει το μέλλον της αυτοκίνησης. Σαφώς, το μεγάλο πλεονέκτημα του είναι η επιμηκυμένη αυτονομία του που αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα μετά από μια πλήρη φόρτιση. Η μπαταρία φορτίζεται κατά 80% σε διάστημα 45λεπτών ενώ απαιτούνται λιγότερες από 6 ώρες για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε Wallboxεναλλασσόμενου ρεύματος.

Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα βέλτιστης διαχείρισης ενέργειας και αυτονομίας, με τηνεπιλογή ανάμεσα σε διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Normal, Eco, Eco+). Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους (100 Kw), με μέγιστη απόδοση ροπής 290Νm. Η επιτάχυνση (0-80χλμ/ώρα) ολοκληρώνεται σε 6,9’’ (0-100km/h σε 9,6’’) ενώ η μέγιστη ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 150χλμ/ώρα.

Η μέση κατανάλωση ενέργειας διατηρείται στις12,7kWh/100km.

Το e-Golf εξοπλίζεται με τα νέα συστήματα υποβοήθησης και ημι-αυτόνομης οδήγησης: Ξεχωρίζει το Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με City Emergency Braking και λειτουργία αναγνώρισης πεζών, το Σύστημα υποβοήθησης Emergency Assist που αναλαμβάνει μέρος της διεύθυνσης του οχήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το σύστημα που διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας και ελέγχει αυτόματα το γκάζι και το φρένο ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα κ.α. Στον βασικό του εξοπλισμό διαθέτει τo σύστημα Infotainment Discover Pro, με έγχρωμη οθόνη αφής 9,2’’ και λειτουργία ανέπαφου χειρισμού Gesture Control και άλλες δεκάδες ηλεκτρονικές λειτουργίες.