Μια εβδομάδα με κρατημένη την ανάσα προκειμένου να αναπνεύσει για ένα μικρό, αλλά σημαντικό, διάστημα μετρά από σήμερα ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι περιμένουν με αγωνία να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου ώστε να κάνουν διάλειμμα στην… οδύσσεια που περνούν από την αρχή της σεζόν.

Οι λεπτομέρειες που απομένουν να ρυθμιστούν για τη μεταγραφή του νεαρού γκολκίπερ στην Μπενφίκα αναμένεται να διευκρινιστούν σήμερα, και αύριο ο Βλαχοδήμος είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει στη Λισαβόνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως να υπογράψει το 5ετές συμβόλαιο που του προσφέρουν οι Πορτογάλοι.

Το σημαντικό για τη μεταγραφή είναι ο χρόνος καταβολής των χρημάτων και σε δεύτερο χρόνο, εκείνο που εξακολουθεί να μένει ανοιχτό είναι η χρονική στιγμή που θα ενταχθεί ο Βλαχοδήμος στο δυναμικό της Μπενφίκα.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η Μπενφίκα ενέδωσε στις πιέσεις του Παναθηναϊκού για άμεση εξόφληση. Οι Πράσινοι, και συγκεκριμένα ο ατζέντης του παίκτη, που ουσιαστικά έχει αναλάβει και να τρέξει τις εξελίξεις στον ΠΑΟ, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, ζήτησαν από την πορτογαλική ομάδα να πληρώσει εντός τριών ημερών το 1,5 εκατ. ευρώ στο οποίο έκλεισε η μεταγραφή.

Με αυτό το ποσό ο Παναθηναϊκός θα εξυπηρετήσει τις άμεσες ανάγκες του, ώστε να μην κινδυνεύσει η άδεια συμμετοχής στην ΕΕΑ (για τις 150.000 που ζητούν οι δύο εταιρείες συντήρησης χλοοτάπητα) ούτε με αφαίρεση βαθμών από τις δόσεις χρεών για τις οποίες προς το παρόν έχει κερδίσει πίστωση χρόνου από τους πιστωτές του.

Στους τελευταίους προστέθηκε και ο Λέτο! Ωστόσο η προσφυγή (181.315,20 ευρώ) την οποία κατέθεσε ο Αργεντινός θα απασχολήσει τους Πράσινους σε βάθος τριετίας, το συντομότερο.