Η καταμέτρηση των τρόπων με τους οποίους ο Παναθηναϊκός μπορεί να νικήσει στο ΣΕΦ συνεχίστηκε χθες, με τους Πράσινους να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα και σημαντικό προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας από την πρώτη αγωνιστική, με ένα απίστευτο κρεσέντο στο τελευταίο 4λεπτο.

Οι πρωταθλητές πήραν τη νίκη, αλλά η αλήθεια είναι ότι τις εντυπώσεις τις κέρδισαν οι Ερυθρόλευκοι. Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αγωνίστηκε χθες δίχως να έχει καμία ώθηση από την εξέδρα, χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη και τον Μπράιαν Ρόμπερτς που θα αποτελέσουν το βασικό δίδυμο χειριστών του, ενώ αγωνίστηκε τα τελευταία 12λεπτα χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου, τον οποίο ο προπονητής των Ερυθρολεύκων έστειλε για λόγους αρχής στα αποδυτήρια. Παρ’ όλα αυτά είχε τον έλεγχο του αγώνα για το μεγαλύτερο διάστημα. Προηγήθηκε μάλιστα στο 35′ με 66-58, αλλά μετά «θόλωσε».

Εκεί μίλησαν οι προσωπικότητες του Παναθηναϊκού, που έβαλε «μεγάλα» σουτ με τους Σίνγκλετον, Ρίβερς (2) και ένα εκπληκτικό καλάθι ύστερα από pick ‘n’ roll του Καλάθη με τον εξαιρετικό Γκιστ. Οι Πράσινοι έδειξαν μεγάλες αδυναμίες κοντά στο καλάθι, όπου οι Βουγιούκας (5.30), Ογκαστ (2.56) στον χρόνο που αγωνίστηκαν δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, ενώ για μια ακόμη φορά –ύστερα από τα φιλικά –ο Σίνγκλετον (με εξαίρεση το τρίποντο που άλλαξε το momentum) ήταν αρνητικός (1/9 σουτ ώς εκείνη τη στιγμή).