Το αρνητικό για τον Ολυμπιακό αποτέλεσμα έβγαλε στην πρώτη γραμμή το επεισόδιο του Γιάννη Σφαιρόπουλου με τον Κώστα Παπανικολάου και την απόφαση του προπονητή των Ερυθρολεύκων να στείλει στα αποδυτήρια τον διεθνή φόργουορντ.

«Εχω πει πολλές φορές ότι δεν θέλω να μιλάει κανείς για τη διαιτησία, αλλά μόνο για το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ, όσους σφυγμούς κι αν έχουμε. Το λέω από την πρώτη μέρα και θα το λέω μέχρι να φύγω. Οποιος δεν το καταλαβαίνει θα έχει πρόβλημα» διευκρίνισε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος παρά την ήττα ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του.

Εκείνο πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο προπονητής των Ερυθρολευκών είναι σταθερός στις αρχές του και ανάλογες αποφάσεις έχει πάρει στο παρελθόν με τους Αθηναίου, Αγραβάνη και Γκριν και επίσης η επιλογή του να διώξει τον Παπανικολάου δεν θα πρέπει να κρίνεται με γνώμονα το τελικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό εξάλλου ο προπονητής του Ολυμπιακού όταν είπε «το λέω από την πρώτη μέρα και θα το λέω μέχρι να φύγω» ανέβασε τον τόνο της φωνής του.

Από την πλευρά του, ο Τσάβι Πασκουάλ επεσήμανε ότι η ομάδα του είναι ακόμη στην αρχή του μονταρίσματός της και πρέπει να βελτιώνεται καθημερινά: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Ηταν ένα τυπικό ντέρμπι και οι δυο ομάδες είχαν πιθανότητες να κερδίσουν και να άξιζαν να κερδίσουν. Παίξαμε καλή άμυνα και σκοράραμε στα τελευταία λεπτά κάποια ανοικτά σουτ. Κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας στα τελευταία λεπτά με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου και την αρχή της τέταρτης. Είμαστε στο ξεκίνημα, έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα να βελτιώσουμε. Ηταν η πρώτη και σημαντική νίκη, όμως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη νίκη για να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα. Τώρα έχουμε το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και ελπίζω να παίξουμε καλύτερα».