Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν έχει αρχίσει και ήδη ο Ολυμπιακός απέκτησε ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς ο Μπράιαν Ρόμπερτς, που προορίζεται ως βασικός στο αρχικό σχήμα των Ερυθρολεύκων, υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο και θεωρείται απίθανο να προλάβει την πρεμιέρα της Α1 με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (Κυριακή 8/10). Την ίδια στιγμή, ο Λιθουανός Λουκάς Λεκαβίτσιους, που αποκτήθηκε ως back up του –καθαιρεθέντος από το αξίωμα του αρχηγού για πειθαρχικό παράπτωμα στη Μόσχα –Νικ Καλάθη, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποκατάστασης (είχε τραυματιστεί στο πόδι σε φιλικό αγώνα με την Ισλανδία χάνοντας το Ευρωμπάσκετ) και σύμφωνα με τις πληροφορίες των Νέων θα επιστρέψει σε ρυθμό προπονήσεων την ερχόμενη Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, με επιβλητική εμφάνιση ο Κολοσσός Ρόδου ισοπέδωσε (78-58) χθες τον Προμηθέα Πατρών στο Βενετόκλειο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ ο ΓΣ Γυμναστικός Λάρισας Φάρος υπέταξε (82-70) τον Ιωνικό Νικαίας (ομάδα Β’ Εθνικής) στο κλειστό του Πλάτωνα και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στη γενέτειρα του Βασίλη Σπανούλη. Τα άλλα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης (Τετάρτη 4/10 και ίσως Πέμπτη 5/10) είναι ΑΕΚ – Ρέθυμνο και φυσικά το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Αρη – ΠΑΟΚ στο Nick Galis Hall.

Βαρύ πένθος.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε και μια πολύ δυσάρεστη είδηση, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πατέρας Αντετοκούνμπο. Ο συμπαθής Τσαρλς υπέστη ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών στο Μιλγουόκι.