Επιβεβαιώνοντας ότι παραδοσιακά όχι μόνο δυσκολεύεται, αλλά ενίοτε χάνει σημαντικούς βαθμούς στην Τρίπολη, η ΑΕΚ στραβοπάτησε (2-0) και φέτος στην έδρα του Αστέρα και οφείλει πλέον να προσεγγίσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα τους επόμενους αγώνες της, εάν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις τον φετινό τίτλο στη Σούπερ Λίγκα. Η Ενωση παρατάχθηκε χωρίς βασικούς ποδοσφαιριστές (Λιβάια, Χριστοδουλόπουλος) και όταν ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να τους επιστρατεύσει, ήταν πια αργά. Για τους νικητές, που πατούσαν πολύ καλύτερα στο γήπεδο, σκόραραν οι Μουνάφο (47′) και Μανιάς (81′), ενώ η ΑΕΚ είχε μόλις επτά τελικές προσπάθειες.

«Δεν υπάρχει καμία κούραση, το ποδόσφαιρο είναι επίθεση και άμυνα. Θέλω να το αφήσω εκεί, νομίζω είναι ξεκάθαρο το μήνυμα. Κερδίζεις στα παιχνίδια μόνο όταν κάνεις επιθέσεις. Επιθυμώ να μιλήσω λίγο, απλώς και μόνο για τη δική σας ενημέρωση, σας λέω ότι απόψε εγώ ντρέπομαι» ήταν το λακωνικό αλλά και εξαιρετικά καυστικό σχόλιο του Μανόλο Χιμένεθ για την εικόνα των ποδοσφαιριστών του, ωστόσο ο ισπανός τεχνικός φέρει ευθύνη για την επιλογή του αρχικού σχήματος σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να δώσει αέρα τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και οκτώ από τον μόνιμο πρωταθλητή Ολυμπιακό.

«Οταν παίζεις με την ΑΕΚ και ειδικά στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την εποχή, το κίνητρο είναι μεγάλο. Θέλαμε να πετύχουμε τη νίκη, καθώς είχαμε δύο παιχνίδια στα οποία παίξαμε χωρίς να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Θεωρώ ότι με βάση τη συνολική μας προσπάθεια αξίζαμε τη νίκη και τους βαθμούς» υποστήριξε ο προπονητής του Αστέρα, Σάββας Παντελίδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασσαλίδης, Τσουκαλάς, Μουνάφο, Μαντίντα (90’+1′ Τόνσο), Ισνάλντο (79′ Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Δουβίκας (74′ Μανιάς).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Γιαννούτσος, Βινίσιους (55′ Λιβάια), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (63′ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (70′ Τρίστασον).