Η «φωτοβολίδα» του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που σημάδεψε την επική ανατροπή της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, συζητήθηκε σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Το goal.com χαρακτήρισε την εκτέλεση άψογη και οι συντάκτες τής δημοφιλούς ιστοσελίδας υποστήριξαν ότι «δύσκολα θα δείτε καλύτερο γκολ από φάουλ κατά τη φετινή σεζόν». Η ζωή ωστόσο (και) στην Ενωση συνεχίζεται και στην αποψινή (22.05, Cosmote Sport 2) αναμέτρηση με την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ και τόσο ο φορμαρισμένος Λάζαρος όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ πρέπει να επιστρατεύσουν όλη τη μαεστρία τους.

Και αυτό γιατί η ΑΕΚ, η οποία είχε ξεκινήσει με σπουδαία νίκη τη φάση των ομίλων (1-2 τη Ριέκα) ενώ η Αούστρια είχε διαλυθεί (1-5) στην έδρα της από τη Μίλαν, αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών, που θα πρέπει να καλύψει απέναντι σε μια υπολογίσιμη και έμπειρη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο υπ’ αριθμόν ένα πονοκέφαλος για τον ισπανό τεχνικό αφορά τον Αντρέ Σιμόες, ο οποίος υποφέρει από θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας αμέσως μετά τους αγώνες των εθνικών ομάδων.

Το δεύτερο πρόβλημα σχετίζεται με τον Ροδρίγο Γκάλο, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ενώ νοκάουτ έχει τεθεί και ο Ελντερ Λόπες, ο οποίος συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα.

Τηρουμένων των συνθηκών λοιπόν δεν αποκλείεται, εκτός του Κώστα Γαλανόπουλου, ο Χιμένεθ να επιστρατεύσει και τον Γιώργο Γιαννούτσο, ωστόσο η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί την τελευταία στιγμή. Μένει να αποδειχθεί το αν η αγωνιστική έκσταση που βιώνει αγωνιστικά η ΑΕΚ (έχει να ηττηθεί από τις 2 Αυγούστου, 1-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) είναι αρκετή ώστε να επουλώσει τις πληγές της.