Οι συχνές ρατσιστικές εκρήξεις του Ντόναλντ Τραμπ έχουν βρει πλέον αντίλογο. Και αυτή τη φορά ο αντίπαλος είναι πολυπρόσωπος, διαθέτει φωνή, είναι ισχυρός οικονομικά και κοινωνικά και το σημαντικότερο; Επηρεάζει συναισθηματικά εκατομμύρια ψυχές. Ολο το Σαββατοκύριακο η αθλητική κοινότητα είχε στραμμένη την προσοχή της στα νέα επεισόδια με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον Στεφ Κέρι και τον κατά πολλούς κορυφαίο μπασκετμπολίστα του πλανήτη ΛεΜπρόν Τζέιμς, ενώ στη μάχη της δημόσιας αντιπαράθεσης μπήκαν το ΝΒΑ και το NFL (National Football League).

Αφορμή στάθηκε το νέο απαράδεκτο σχόλιο του προέδρου, που παρότρυνε τους ιδιοκτήτες του NFL «να απολύουν αμέσως τους αθλητές που δείχνουν ασέβεια προς τη σημαία μας κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Είναι π… νας γιοι και πρέπει να απολύονται ακαριαία». Αδυνατώντας να καταπιεί την αγανάκτησή του, ο άσος των πρωταθλητών του ΝΒΑ Στεφ Κέρι υποστήριξε ότι αν έπρεπε να ψηφίσει, δεν θα ήθελε να επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο, όπως συνηθίζεται για τους πρωταθλητές στα ομαδικά σπορ. Ο Τραμπ απάντησε μέσω twitter ότι «η πρόσκληση αποσύρεται» για να δεχθεί την απίστευτη διαδικτυακή επίθεση του King James.

«Βρε αλήτη, ο Κέρι είπε ότι δεν έρχεται, άρα δεν υπάρχει πρόσκληση. Η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο ήταν τιμητική, ώσπου εμφανίστηκες εσύ» ήταν επακριβώς η απάντηση του ΛεΜπρόν, εισπράττοντας μέχρι χθες το βράδυ… 1.369.223 likes και 624.830 retweets! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος που έκανε καθιστική διαμαρτυρία ήταν ο άσος του NFL Κόλι Καπέρνικ τον περασμένο Σεπτέμβριο, για να τον ακολουθήσουν αρκετοί σταρ. Τον μιμήθηκε ακόμη και ο Στίβι Γουόντερ σε συναυλία που έδωσε προχθές στη Νέα Υόρκη, «γονατίζοντας για την Αμερική», όπως είπε από μικροφώνου.