Η Ford Γερμανίας είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται σε πρόγραμμα κοινοχρησίας ποδηλάτων (Bike Sharing) στην Ευρώπη

Η Ford Γερμανίας και η Deutsche Bahn Connect GmbH, θυγατρική της Deutsche Bahn AG, διευρύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα των υπηρεσιών μετακίνησης στη Γερμανία, από το πρόγραμμα κοινοχρησίας αυτοκινήτων (car sharing) σε αντίστοιχο πρόγραμμα με ποδήλατα (bike sharing).

Τον επόμενο μήνα, 3.200 ποδήλατα FordPass θα είναι διαθέσιμα από το σύστημα εκμίσθωσης Call a Bike της Deutsche Bahn στους ποδηλάτες της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ, καθώς η Ford Γερμανίας γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων ο οποίος υποστηρίζει υπηρεσίες κοινοχρησίας ποδηλάτων στην Ευρώπη.

«Ως πάροχος στον τομέα των μεταφορών θα συνεργαστούμε στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων που συμπληρώνουν το σύστημα μεταφορών με τρόπους που έχουν νόημα, ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές. Για το λόγο αυτό, παρουσιάζουμε την υπηρεσία κοινοχρησίας ποδηλάτων FordPass με την κορυφαία υπηρεσία του χώρου στη Γερμανία, την Call a Bike», δήλωσε ο Steven Armstrong, group vice president & president, Μέσης Ανατολής & Αφρικής της Ford Motor Company, ανακοινώνοντας τη συνεργασία στο φόρουμ New Mobility World, το οποίο διοργανώθηκε στη διεθνή Έκθεση IAA της Φρανκφούρτης με θέμα το μέλλον των μεταφορών.

Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για κινητό FordPass ώστε να εγγραφούν στην υπηρεσία Call a Bike, να βρουν το κοντινότερο διαθέσιμο ποδήλατο και να πληρώσουν online. Η εφαρμογή FordPass είναι ήδη διαθέσιμη για την πρόσβαση στην υπηρεσία car sharing της Ford, για την ανεύρεση χώρων στάθμευσης ή των χαμηλότερων τιμών καυσίμων σε κοντινά πρατήρια.