Η στατιστική στο ποδόσφαιρο δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα στον βαθμό άλλων αθλημάτων, όμως οι αριθμοί για τον ουραγό, ύστερα από τρεις αγωνιστικές, Παναθηναϊκό μαρτυρούν την αλήθεια. Οι Πράσινοι, που για πρώτη φορά στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ολοκληρώνουν τις πρώτες τρεις αγωνιστικές μόνοι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (είχαν βρεθεί στη ίδια θέση τη σεζόν 2002-03, αλλά μαζί με τον ΠΑΣ), έχουν σημειώσει μόλις ένα γκολ σε τρία ματς, έχουν μόνο 14 τελικές (4η χειρότερη επίδοση) και με 0.0714 είναι στην προτελευταία θέση στην κατηγορία γκολ/τελικές!

Χθες στην Κέρκυρα, απέναντι σε μια ψυχωμένη και καλά προετοιμασμένη ομάδα, ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις μία τελική στην εστία και είχε μόνο μια ευκαιρία, στο 80′ με τον Καμπέσας, για να σκοράρει και να ισοφαρίσει το γκολ του Επστάιν στο 18′, που ήρθε από πέναλτι – δώρο του Κουτρουμπή. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, σε μια φάση που λειτούργησε ως παίκτης ακαδημίας, έβαλε το σώμα να προστατέψει την μπάλα και με το χέρι που άπλωσε τη γύρισε στον Βλαχοδήμο. Ο διαιτητής Ηλίας Παπαδόπουλος έδειξε το πέναλτι που ο Επστάιν μετέτρεψε σε γκολ, σημειώνοντας το 14ο γκολ του με τη φανέλα της Κέρκυρας και το δεύτερο εις βάρος του Παναθηναϊκού, που είχε να ηττηθεί από τους γηπεδούχους 11 χρόνια (από το 3-1 του 2006).

Η Κέρκυρα είχε την ευκαιρία στο 20′ να κάνει το 2-0, αλλά η προσπάθεια του Παμλίδη βρήκε στο δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει και να επιστρέψει στον αγώνα. «Πρέπει να αλλάξουμε εικόνα. Δεν ήταν εικόνα ομάδας αυτή. Ακόμη κι αν ισοφαρίζαμε ή νικούσαμε, το συμπέρασμα θα ήταν το ίδιο. Δεν είχαμε νεύρο, δεν είχαμε ενέργεια…» σχολίασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που έδωσε θέση στην αρχική 11άδα στους νεοαποκτηθέντες Χίλιεμαρκ, Μουνιέ. Οι δύο προσθήκες, η επιστροφή του Χουλ από την τιμωρία του και η διακοπή που είχε το πρωτάθλημα, δημιουργούσαν προσδοκίες στον κόσμο του ΠΑΟ που περίμενε να δει βελτίωση σε σχέση με τους αγώνες στα Χανιά και σ Λεωφόρο με τον Λεβαδειακό. Ομως η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν απογοητευτική και παρέμεινε τέτοια και στο δεύτερο μέρος, παρά τις αλλαγές του Ουζουνίδη που έριξε στον αγώνα τον Αλτμαν και στη συνέχεια τους Μολίνς, Καμπέσας!

Κέρκυρα:Γιαννακόπουλος, Ιωάννου, Γρομητσάτης, Σοϊλέδης, Σπίνουλας, Σιόντας, Μπαλάφας (86′ Ζορμπάς), Ντουάλα, Γκόμες, Επστάιν (79′ Κόντος), Παμλίδης (69′ Αρτυματάς).

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος, Χουλτ, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος (67′ Μολίνς), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (61′ Καμπέσας), Λουντ, Λουσιάνο (46′ Αλτμαν), Τσάβες.