Προσοχή συνέστησε στους συμπαίκτες του ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, εν όψει του αγώνα της Λιθουανίας με την Ελλάδα το Σάββατο (21:30). Όπως υπογράμμισε ο άσος των Νικς «δεν παίζει πια κανένα ρόλο τι έγινε στην πρώτη φάση. Η ελληνική ομάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, αλλά πιστεύω πως αν παίξουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Όπως εξήγησε «η ελληνική ομάδα δεν είχε έναν παίκτη που να ξεχώριζε από τους άλλους στην πρώτη φάση. Σε αυτό μοιάζουν με μας, καθώς μπορούν να έχουν διαφορετικούς πρωταγωνιστές κάθε μέρα.

Επίσης είναι ένα πληγωμένο θηρίο, που μπορεί να μην πήγε καλά στην πρώτη φάση και από ό,τι διάβασα να είχε εσωτερικά προβλήματα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε αυτή η ομάδα θα παίξει όπως μπορεί».

Ο Κουζμίνσκας επισήμανε ότι «το σύστημα της διοργάνωσης είναι πολύ επικίνδυνο. Μπορεί να είσαι πρώτος στον όμιλό σου, αλλά να χάσεις και να πας αμέσως σπίτι σου. Όμως το ίδιο ισχύει για όλες τις ομάδες και ούτως ή άλλως για να πάρεις μετάλλιο θα πρέπει να κερδίσεις τις μεγάλες ομάδες».

Όσο για τον τραυματισμό του απέναντι στη Γερμανία; «Είμαι καλύτερα. Αρχικά δεν μπορούσα καλά-καλά να περπατήσω και φοβήθηκα. Όμως έχουμε τους καλύτερους γιατρούς και ήδη είμαι πολύ καλύτερα. Ακόμη δεν είμαι στο 100%, αλλά τουλάχιστον μπορώ να περπατήσω, να πηδήξω και να τρέξω. Ελπίζω να είμαι πανέτοιμος ως τον αγώνα».