Η αναπόφευκτη απουσία του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι για τις επόμενες 6-8 εβδομάδες, μετά την επιβεβλημένη χειρουργική επέμβαση στην Ιταλία για την αφαίρεση λάμας από το χέρι του, δημιουργεί αγωνιστικούς γρίφους στον Μανόλο Χιμένεθ και πλέον η ΑΕΚ οφείλει να πορευθεί χωρίς τις υπηρεσίες του 31χρονου ουκρανού στόπερ.

Ο ισπανός προπονητής οφείλει να ανασχεδιάσει την αμυντική στρατηγική του, καθώς στο διάστημα της απουσίας του Τσιγκρίνσκι η Ενωση θα δώσει σημαντικούς αγώνες: εντός έδρας με τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική, με τη Ριέκα στην Κροατία (14/9) και εν συνεχεία με Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ (28/9) και Μίλαν στο Σαν Σίρο (19/10).

Το δυσάρεστο για τον Χιμένεθ είναι ότι είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί αμυντική τριπλέτα, την οποία συγκροτούσαν οι Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς και Βράνιες και τώρα είναι υποχρεωμένος να στηριχθεί στους δύο τελευταίους και να επιλέξει τον αντικαταστάτη του υψηλόσωμου (1,89 μ.) Ουκρανού από μια αρκετά περιορισμένη δεξαμενή παικτών. Ενας επιλαχών θα μπορούσε να είναι ο 22χρονος Ανταμ Τζανετόπουλος, ο οποίος δεν έχει παίξει ακόμη επίσημο ματς, αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ την ερχόμενη Κυριακή.

Με δεδομένη και την απουσία του τραυματία Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στη δράση στο τέλος του μήνα, οι άλλες λύσεις στο μυαλό του Ισπανού είναι ο Γιώργος Γιαννούτσος, στις δυνατότητες του οποίου ο Χιμένεθ δείχνει να πιστεύει, ενώ υπάρχει πάντα και ο Σουηδός Γιάκομπ Γιόχανσον, ο οποίος μπορεί να κατέβει από τη μεσαία γραμμή. Το βέβαιο είναι ότι ο προπονητής της ΑΕΚ θα χρειαστεί να ανακατέψει την τράπουλα για να βρει το καλύτερο φύλλο.