Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου δεν εμφανίστηκε στον ολοκαίνουργιο αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων, όπου ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ μοιράστηκαν από έναν βαθμό (0-0), με την Ενωση να αδυνατεί να παραβιάσει την εστία του Μάρκου Βελλίδη σημαδεύοντας τα δοκάρια σε δύο περιπτώσεις (Λιβάια 44′, Τσόσιτς 84′). Ετσι, η Ενωση βίωσε την πρώτη απώλεια βαθμών στη Σούπερ Λίγκα μερικά 24ωρα μετά την επιβλητική εικόνα στον επαναληπτικό με τη βελγική Μπριζ και την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Την ίδια στιγμή, ο γηπεδούχος ΠΑΣ εμφάνισε τη γνωστή στιβαρότητα που τον διακρίνει, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά μονίμως προσέκρουε στον εντυπωσιακό Γιάννη Ανέστη, ο οποίος έδειξε να έχει φοβερή ψυχολογία μετά και την κλήση του στην Εθνική Ανδρών.

«Περίμενα να παίξουμε καλύτερα, μπορεί να είχαμε δύο δοκάρια, αλλά δεν παίξαμε καλά και δεν δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες» ήταν το λακωνικό σχόλιο του Μανόλο Χιμένεθ μετά το σφύριγμα της λήξης, ο οποίος παρά το φυσιολογικό άδειασμα μετά την ιστορική βραδιά επί της Μπριζ περίμενε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τους ποδοσφαιριστές του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 53χρονος τεχνικός της ΑΕΚ θέλησε να φρεσκάρει την ενδεκάδα του επιστρατεύοντας τον Πέτρο Μάνταλο μόλις στο 62′ και ξεκουράζοντας τελείως τον Ελντερ Λόπες.

«Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη νοοτροπία. Δημιουργήσαμε πολλές και καλές προϋποθέσεις για να βάλουμε γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στον κόσμο και τους παίκτες για την προσπάθεια και την εικόνα, αλλά όχι και για το αποτέλεσμα. Αν έπρεπε να κερδίσει κάποια ομάδα, αυτή ήμασταν εμείς» υποστήριξε αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης, ο οποίος έδειχνε αρκετά απογοητευμένος που η ομάδα του δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της στο πρωτάθλημα μετά το διπλό (1-2) επί του Αστέρα Τρίπολης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Λόπεζ, Λίλα, Γαρουφαλιάς (79′ Βιντάλ), Νικολιάς (18′ Κοζορώνης), Χαλκιαδάκης (90’+2′ Καρανίκας), Γιάκος.

ΑΕΚ: Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (25′ Γαλανόπουλος), Τσόσιτς, Γκάλο, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (82′ Τρίστανσον), Λιβάια, Κλωναρίδης (62′ Μάνταλος).