Μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές βραδιές στην ιστορία του βίωσε ο ΠΑΟΚ στην «Jamtkraft Arena», καθώς γνώρισε αποκλεισμό-σοκ στα play off του Europa League από την «πρωτάρα», Έστερσουντ.

Το 3-1 της Τούμπας δεν ήταν τελικά αρκετό για τον ΠΑΟΚ που μέσα σε επτά λεπτά (71΄-77΄) δέχτηκε δύο γκολ από τον ίδιο παίκτη (Γκόντος) και με το 2-0 η σουηδική ομάδα θα βρεθεί την Παρασκευή στην κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης.

Ασχημη αγωνιστική εικόνα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος θέλησε να μη ρισκάρει, αλλά να προσέξει την άμυνα. Ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στην σουηδική ομάδα η οποία είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ελάχιστες φορές απείλησε στο α’ μέρος.

Στο 71′ ο Γκόντος (που ίσως να ήταν σε θέση οφσάιντ, αλλά η σουηδική τηλεόραση δεν έδειξε διαφωτιστικό ριπλέι) άλλαξε την πορεία της μπάλας σε σουτ του Έντουαρντς, νικώντας τον Ρέι. Στο 77′ ο ίδιος παίκτης με εξαιρετικό σουτ, νίκησε για δεύτερη φορά τον Αργεντινό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ για το 2-0, που χάρισε τελικά και την πρόκριση στην ομάδα του.

Η μόνη ευκαιρία που είχε Ο ΠΑΟΚ να ανατρέψει την κατάσταση ήταν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.Τότε ο Ενρίκε εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Πρίγιοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μάτος τη δεύτερη, χωρίς όμως επιτυχία.

Έστερσουντ: Κεϊτά, Σόμι (60′ Σομά), Παπαγιαννόπουλος, Πέτερσον, Μουκίμπι (68′ Βίνγκντρεν), Έντουαρντς, Νούρι, Μπατσίρου, Αϊές, Χόπκατ (90′ Μενσά) και Γκόντος.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάχοφ, Τσίμιροτ (81′ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ (60′ Ενρίκε), Τζάλμα, Μακ (85′ Λημνιός) και Πρίγιοβιτς.