Η αγωνιστική κατάρρευση του Παναθηναϊκού επαναλήφθηκε μετά το ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και στο γήπεδο της Περιβόλας οι Πράσινοι πρέπει να νιώθουν τυχεροί που επέστρεψαν από τα Χανιά στην Αθήνα με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και με -4 από την κορυφή (αντί -6).

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη όπως και την Πέμπτη προηγήθηκε στο σκορ αλλά δεν κατόρθωσε να διαφυλάξει τη νίκη. Αυτή τη φορά δεν γνώρισε την απόλυτη ανατροπή, ωστόσο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και πλησίασαν να τιμωρήσουν τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού με το νόμισμα των Βάσκων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατοχή από 35%-65% που ήταν στο πρώτο, ανούσιο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με 44-54, το οποίο επιμερίζεται σε 25% έναντι 21% σε επικίνδυνη κατοχή και 47%-42% στην επίθεση (28%-37% γενικώς κατοχή). Η ομάδα του Παράσχου άφησε τον Παναθηναϊκό να έχει την μπάλα, να ξοδεύει ενέργεια και στο δεύτερο ημίχρονο έγινε απειλητική και δικαιούνταν τη νίκη. Ουσιαστικά τής την στέρησε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που με τουλάχιστον τέσσερις επεμβάσεις του απέτρεψε το γκολ.

Στο 40′ σε επικίνδυνο σουτ του Ντεβέσα, στο 55′ σε κεφαλιά του Μπούντνικ στην αριστερή γωνία, στο 70′ σε φάουλ του Ντεβέσα και στο 86′ σε σέντρα-ξυράφι του Ενσικούλου ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απαγόρευσε στους παίκτες του Πλατανιά το γκολ. Δεν τα κατάφερε στο 78′ όταν ο Κοροβέσης, που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή του Παράσχου, με σουτ μετά τη σέντρα του Ενσικούλου ισοφάρισε σε 1-1.

Εξι λεπτά νωρίτερα ο πρωτοεμφανιζόμενος Τσάβες έδειξε την κλάση του και πολλαπλασίασε με το «καλησπέρα» τις προσδοκίες των Πράσινων. Επειτα από κάθετη μπαλιά του Λουσιάνο, ο Κομαντάντε με ένα χάδι στην μπάλα με το αριστερό έκανε το 1-0, οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Το προβάδισμα στο σκορ ο ΠΑΟ το κράτησε μέχρι το 78′ και μετά σχεδόν κατέρρευσε. Η αγωνιστική πτώση ήταν μεγαλύτερη μετά το 86′ όταν λόγω τραυματισμού του Μολέδο, που φάνηκε να έχει υποστεί κάτι σοβαρό στο χέρι (κάταγμα) και σφάδαζε όταν διακομίστηκε με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου, έμεινε με 10 παίκτες. Στα τελευταία εννέα, με τις καθυστερήσεις, λεπτά ο ΠΑΟ είχε κλειστεί στην περιοχή και ο Πλατανιάς πίεζε με όλες τις δυνάμεις για το γκολ της νίκης, που δεν ήρθε.

Πλατανιάς: Ομπερχάουσερ, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Πλιάτσικας (76′ Κοροβέσης), Στάθης, Βάντερσον, Κρος (90+2 Πατράλης), Ενσικούλου, Ντεβέσα, Μπούντνικ (68′ Γκρζέλτσακ), Αγγελόπουλος.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (64′ Χατζηγιοβάνης), Καμπέσας, Λουσιάνο (74′ Δώνης), Μολίνς (64′ Τσάβες).