Υστερα από 290 ημέρες Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ΠΔΕ), η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ) απέκτησε διοίκηση, η οποία όμως θα λειτουργεί υπό Διεθνή Επιτροπεία καθώς οι διεθνείς συνομοσπονδίες FIFA/UEFA αποφάσισαν να διορίσουν Επιτροπή Παρακολούθησης της λειτουργίας και των ενεργειών του νέου ΔΣ της ομοσπονδίας.

Την Παρασκευή, και αφού απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει δύο σωματεία και ο ταμίας της ΕΠΣ Ηρακλείου, διεξήχθησαν οι εκλογές, από τις οποίες –όπως αναμενόταν –αναδείχθηκε νέος πρόεδρος ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας συγκέντρωσε 48 ψήφους έναντι 21 του αντιπάλου του Γιώργου Καλαντζή, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά.

«Φέρνουμε ισότητα και ισονομία στο ποδόσφαιρο» τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. «Το σημειώνω, απευθυνόμενος και στις ομάδες που δεν μας τίμησαν, ότι θα κάνουμε πράξη όσα επαγγελθήκαμε» είπε ακόμη ο δικηγόρος στο επάγγελμα Βαγγέλης Γραμμένος, που αναφέρθηκε και στην Επιτροπή Παρακολούθησης, η οποία αναμένεται στην Αθήνα εντός της εβδομάδας και όπως ανακοινώθηκε θα εποπτεύει την εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού και της συνολικής κατάστασης της ομοσπονδίας, περιλαμβανομένου του προϋπολογισμού και των οικονομικών της, θα υποβάλλει εκθέσεις και θα προχωράει σε συστάσεις σχετικά με τη λειτουργία της, ενώ θα αποστέλλει στη FIFA και την UEFA εκθέσεις επικαιροποίησης τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες: «Η FIFA με ανάγλυφο τρόπο απέδειξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το γνωρίζαμε αυτό οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Οταν με ρώτησαν, έδωσα ευθεία απάντηση ότι δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Θα έχουμε συνεργασία με τους διεθνείς φορείς και ο χρόνος παραμονής τους θα είναι μικρότερος».

Η επιτροπή θα αποτελείται από τους Χέρμπερτ Χίμπελ (μέλος της νομικής επιτροπής της UEFA), Ιβάν Βέλα (διευθυντής τόπων διεξαγωγής οργανώσεων FIFA), Εντουάρντο Ντερβίσι (διευθυντής διεθνών σχέσεων και επικεφαλής της Επιτροπής Αδειοδότησης της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας).