Δραστικά αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η μικρή αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στο νότιο τμήμα του νησιού, ενώ σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στο Μενίδι Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά στα Κύθηρα παραμένει οριοθετημένη περιμετρικά και χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ αυτήν την ώρα επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στη διάρκεια της ημέρας στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετείχε και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11 το πρωί της Τρίτης, σε δύσβατη, δασική περιοχή, 7 χιλιόμετρα από το Καναλάκι, έδρα του δήμου Πάργας, στη θέση Τσεκούρι. Στο μέτωπο της φωτιάς, που βρίσκεται μέσα σε χαράδρες, επιχειρεί ένα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής με 12 άνδρες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν αεροπλάνο Canadair και 4 PZL.

Στο Μενίδι και το Αγρίνιο

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ήπιες, ενώ προς το παρόν δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ της Τρίτης σε ρεματιά κοντά στη λεωφόρο Τατοΐου στο Μενίδι.

Το σημείο της πυρκαγιάς είναι στο ύψος της εξόδου Μεταμόρφωσης της εθνικής οδού, σε χώρο όπου υπάρχουν κτίσματα, τα οποία όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Αμπέλια Αγρινίου.