Πολυμέτωπη είναι η δραστηριότητα του Παναθηναϊκού σε μεταγραφικό επίπεδο έντεκα ημέρες πριν από την πρώτη αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του σουηδού δεξιού μπακ χαφ Ματίας Γιόχανσον οι Πράσινοι κινούνται παράλληλα για την ολοκλήρωση τριών μεταγραφών, καθώς στην παρούσα φάση αποτελεί προτεραιότητα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη η ενίσχυση με έναν σέντερ φορ, έναν αριστερό μπακ και έναν ακραίο μεσοεπιθετικό.

Ηδη οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο φινλανδός στράικερ Τεέμου Πούκι, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα έπαιξε για τελευταία φορά χθες με τη φανέλα της Μπρόντμπι, βρίσκεται μια ανάσα από το Τριφύλλι. Επίσης, οριστική συμφωνία υπάρχει με την Ουντινέζε για τον βραζιλιάνο αριστερό ακραίο αμυντικό Γκάμπριελ Σίλβα, για τον οποίο μάλιστα καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα σήμερα. Οι Πράσινοι ευελπιστούν να προλάβουν την αποψινή προθεσμία της UEFA (τα μεσάνυχτα) για να δηλώσουν τον λατινοαμερικανό μπακ στην ευρωπαϊκή λίστα ενόψει των αγώνων με τους Βάσκους, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και η προσθήκη του 24χρονου γκολκίπερ Σωκράτη Διούδη από τον Αρη. Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και για τον εξτρέμ που έχει ζητήσει ο κόουτς του Παναθηναϊκού. Ο 20χρονος διεθνής Ούγγρος Ρόλαντ Σάλαϊ έχει προταθεί, βρίσκεται εντός λίστας αλλά δεν αποτελεί φαβορί καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πράσινοι συζητούν πρωτίστως με έμπειρο παίκτη από το ιταλικό πρωτάθλημα. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης του Τριφυλλιού για την επέκταση των συμβολαίων του Ροντρίγκο Μολέντο και του Ρόμπιν Λουντ μέχρι το 2020. Ηδη οι εκπρόσωποι του βραζιλιάνου στόπερ αναμένονται το προσεχές διάστημα στην Αθήνα, ενώ ενημερώθηκαν και οι ατζέντηδες του φινλανδού χαφ για τις προθέσεις του συλλόγου.

Στο μεταξύ, ένα ακόμη ραβασάκι για οφειλές έφτασε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά τις προσφυγές των Χουλτ, Βέμερ, Ρινάλντι, Τελάντερ και την καταγγελία του Μπεργκ. Ο Αργεντινός Κριστιάν Λεντέσμα, ο οποίος έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟ τον περασμένο Δεκέμβριο, με επιστολή του σε FIFA, UEFA και ΕΠΟ ενημερώνει ότι δεν τηρείται ο διακανονισμός που είχε συμφωνηθεί για περίπου 160.000 ευρώ.