Η κορυφαία μεταγραφή όλων των εποχών, αυτή του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σ.Ζ, ολοκληρώθηκε και επίσημα. Ο διάσημος Βραζιλιάνος υπέγραψε πενταετή συμφωνία με τον γαλλικό σύλλογο, αφού εξαγόρασε τη ρήτρα απελευθέρωσης του, ύψους 222 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 25χρονος σούπερ σταρ, που θα παρουσιαστεί το Σάββατο στους οπαδούς, δεσμεύεται με την Παρί Σ.Ζ μέχρι τον Ιούνιο του 2022, όπως ανέφερε η γαλλική ομάδα.

Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα κερδίζει περίπου 550.000 ευρώ την εβδομάδα.

Η μεταγραφή διπλασιάζει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που δημιουργήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Πωλ Πογκμπά πήγε από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 105 εκατομμύρια ευρώ. Για πολλούς πάντως αυτή η κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση σε κορυφαίους συλλόγους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο ενθουσιασμός στους φιλάθλους της Παρί Σ.Ζ μεγάλος. Αρκετές εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν έξω από το ανακαινισμένο ξενοδοχείο Royal Monceau στην πρωτεύουσα, όπου έφτασε ο διάσημος Βραζιλιάνος.

Εν τω μεταξύ μέσω Istagram αποφάσισε να αποχαιρετήσει ο Νεϊμάρ την Μπαρτσελόνα. Σε μήνυμά του αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι και εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να αποφασίσει να φύγει για την Παρί Σ.Ζ.

Το μήνυμά του: «Η ζωή ενός αθλητή έχει προκλήσεις. Για μένα η Μπαρτσελόνα ήταν παραπάνω από πρόκληση. Έπαιζα με αυτά τα αστέρια στα παιχνίδια βίντεο. Ήρθα στην Καταλονία στα 21 μου χρόνια. Θυμάμαι την πρώτη μου μέρα στο σύλλογο, να μοιράζομαι τα αποδυτήρια με είδωλα όπως ο Μέσι, ο Βαλντές, ο Τσάβι, ο Ινιέστα, ο Πουγιόλ, ο Πικέ, ο Μπουσκέτς και να παίζω σε έναν σύλλογο που είναι παραπάνω από σύλλογος. Η Μπαρτσελόνα είναι ένα έθνος που αντιπροσωπεύει όλη την Καταλονία. Είχα την τιμή να παίξω δίπλα στον κορυφαίο αθλητή που έχω ποτέ δει και είμαι σίγουρος πως δεν θα δω καλύτερο, τον Λιονέλ Μέσι, που έγινε συμπαίκτης μου και φίλος εντός και εκτός γηπέδου. Είμαι περήφανος που έπαιξα μαζί του. Σχημάτισα μαζί του και με τον Σουάρες μια επιθετική τριάδα που έμεινε στην ιστορία. Κατακτήσαμε οτιδήποτε μπορούσαμε να κατακτήσουμε. Έζησα απίστευτες στιγμές σε μια πόλη που για μένα ήταν παραπάνω από πόλη, ήταν μια δεύτερη πατρίδα. Αγαπώ τη Βαρκελώνη και την Καταλονία. Όμως ένας αθλητής θέλει νέες προκλήσεις. Και για δεύτερη φορά στη ζωή μου θα ακολουθήσω διαφορετική πορεία από αυτή που μου είπε ο πατέρας μου. Μπαμπά, καταλαβαίνω και σέβομαι τη γνώμη σου, αλλά η απόφασή μου είναι ειλημμένη και ζητώ την υποστήριξή σου, όπως πάντα. Η Μπαρτσελόνα και η Καταλονία θα είναι πάντα στην καρδιά μου, αλλά θέλω νέες προκλήσεις. Αποδέχτηκα την πρόταση της Παρί Σ.Ζ για να κυνηγήσω νέες προκλήσεις και να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τους τίτλους που θέλουν οι φίλαθλοί της. Μου παρουσίασαν ένα πλάνο και είμαι έτοιμος για την πρόκληση. Ευχαριστώ τους φίλους της Μπαρτσελόνα για την αγάπη τους και τους συμπαίκτες μου για όσα έμαθα δίπλα τους. Νιώθω πως ήρθε η ώρα να φύγω. Η Παρί Σ.Ζ θα είναι το νέο μου σπίτι για τα επόμενα χρόνια και θα δουλέψω σκληρά για να τους δικαιώσω για την εμπιστοσύνη τους. Περιμένω την υποστήριξη όλων σας, φιλάθλων, φίλων, συμπαικτών, οικογένειας και όλων όσων ταλαιπωρήθηκαν το τελευταίο διάστημα και αξίζουν λίγη ηρεμία. Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά την έλαβα με την ωριμότητα των 25 χρόνων μου. Μπαρτσελόνα, σε ευχαριστώ για όλα. Παρί Σ.Ζ , σου έρχομαι. Ο Θεός να μας ευλογεί και να μας προστατεύει».

Σε προηγούμενη αναρτησή του είχε δηλώσει: «Δημιούργησα μια επίθεση με τον Μέσι και τον Σουάρες που πέρασε στην ιστορία» ανέφερε ο Βραζιλιάνος επιθετικός. «Έχω κερδίσει όλα αυτά που ένας παίκτης μπορεί να κερδίσει, αλλά ένας παίκτης χρειάζεται προκλήσεις και για δεύτερη φορά στη ζωή μου θα αντιταχθώ στον πατέρα μου. «Μπαμπά, καταλαβαίνω και σέβομαι τη γνώμη σου αλλά η απόφασή μου έχει ληφθεί. Ζητώ να με υποστηρίζεις όπως πάντα. Νιώθω στην καρδιά μου ότι ήρθε η ώρα να φύγω. Είναι μια πολύ σκληρή απόφαση αλλά το έκανα με την ωριμότητα που είχα συσσωρεύσει σε αυτά τα 25 χρόνια».

Ο πατέρας του Νεϊμάρ είναι το ήμισυ της εταιρείας NN Consultoria και εκείνος που καθοδηγεί τον διάσημο Βραζιλιάνο, βοηθώντας τον να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Οι εμπορικές και διαφημιστικές επιχειρήσεις τους έχουν αποδειχθεί τόσο κερδοφόρες ώστε ο Neymar αναφέρεται μερικές φορές ως Neymarketing.

«Η Παρί Σ.Ζ θα είναι το νέο μου σπίτι για τα επόμενα χρόνια και θα εργαστώ για να τιμήσω όλη την εμπιστοσύνη που έκανα στο ποδόσφαιρο μου», πρόσθεσε στο βίντεο του Instagram. «Βασίζομαι στην υποστήριξη όλων όσων μείνατε μαζί μου από το 2009. Οι φίλοι, οι επαγγελματίες που είναι μαζί μου και η οικογένειά μου που υπέφεραν πολλά με κάποια προβλήματα που έλαβαν χώρα εκείνη την περίοδο στην καριέρα μου. Σήμερα αξίζετε την ειρήνη».