Είναι πια γεγονός, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις ευρωπαϊκές αγορές. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ξόρκισε το φάντασμα της Γκαμπάλα νικώντας (μετά το 1-0 της Λεωφόρου) και στο Μπακού με 2-1 και προκρίθηκε πανάξια στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Πράσινοι φαίνεται ότι επανέρχονται στην κανονικότητα έπειτα από μια μακρά και δύσκολη περίοδο αποτυχιών στα Κύπελλα Ευρώπης, καθώς όχι μόνο πέτυχαν δύο νίκες κατακτώντας πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνουν για να βελτιώσουν τη θέση τους στη βαθμολογία της UEFA, αλλά κυρίως διότι πραγματοποίησαν δύο πειστικές εμφανίσεις απέναντι σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο που μέχρι χθες μετρούσε εννέα σερί προκρίσεις σε ευρωπαϊκά νοκάουτ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο α’ ημίχρονο προκαλώντας αμέτρητα προβλήματα στους Αζέρους. Είναι ενδεικτικό πως οι Πράσινοι δημιούργησαν πέντε κλασικές φάσεις για γκολ μέχρι το 45′: στο 9′ με τον Αλτμαν, στο 14′ και στο 26′ με τον Μολίνς, στο 33′ με τον Χατζηγιοβάνη και στο 35′ με τον Μολέντο. Οπως όμως συνέβη και την περασμένη Πέμπτη, το Τριφύλλι σπατάλησε τις ευκαιρίες του. Και λίγο έλειψε να τιμωρηθεί όταν στις καθυστερήσεις ο Μαλόουν απείλησε να σκοράρει. Η Γκαμπάλα, έχοντας σωθεί από συντριβή, μπήκε στο β’ ημίχρονο πιο αποφασισμένη και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και πολύ γρήγορα κατόρθωσε να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό. Αρχικά στο 52′ ο Ζοζέφ-Μονρός ξεπέρασε εντυπωσιακά τον Κουλιμπαλί, σεντράρισε και ο Μολέντο στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου (1-0), ενώ στο 59′ και πάλι ο Ζοζέφ-Μονρός ανάγκασε τον γκολκίπερ των Πρασίνων σε μια εντυπωσιακή επέμβαση. Ο Ουζουνίδης, βλέποντας τον ΠΑΟ να βιώνει ένα εφιαλτικό δεκάλεπτο, έδρασε άμεσα. Φρεσκάρισε την κουρασμένη ενδεκάδα του, δίνοντας μάλιστα μια σαφώς πιο επιθετική νότα με την είσοδο του Λουσιάνο και του Καμπέσας. Και δικαιώθηκε απόλυτα καθώς λίγα λεπτά αργότερα η πρόκριση κλείδωσε. Στο 63′ οι Πράσινοι ισοφάρισαν με βολέ του Λουντ μέσα από την περιοχή και στο 67′ σφράγισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση χάρη στο θαυμάσιο παρθενικό γκολ του Καμπέσας, που χόρεψε την άμυνα της Γκαμπάλα και με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Γκαμπάλα: Μπεζοτόσνι, Γκουρμπάνοβ, Βέρνιντουμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Χιουσεΐνοβ (75′ Α. Μαμάντοβ), Μαλόουν (80′ Ε. Μαμάντοβ), Χάλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρός, Οζομπιτς, Νταμπό (74′ Κονέ).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Μολέντο, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (62′ Καμπέσας), Λουντ, Αλτμαν (56′ Λουσιάνο), Μολίνς (80′ Ρέις).