Ο ΠΑΟΚ καθάρισε εύκολα την μπουγάδα με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ και περιμένει σήμερα με την αυτοπεποίθηση του φαβορί, όπως τόνισε ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, τον αντίπαλο του στα πλέι οφ. «Είμαστε ο ΠΑΟΚ και αισθανόμαστε άνετοι για αυτή την κλήρωση. Εχουμε 15 μέρες μπροστά μας στις οποίες θα δουλέψουμε για να εμφανιστούμε καλύτεροι. Εχω μιλήσει και με τους παίκτες κι έχουν αντιληφθεί πού βρισκόμαστε. Είμαστε ο ΠΑΟΚ και ανεξαρτήτως αντιπάλου θα είμαστε το φαβορί» τόνισε ο σέρβος προπονητής μετά το 2-0 επί της ουκρανικής ομάδας, με το οποίο ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και δικαίως πήρε την πρόκριση.

Ο Στανόγεβιτς έγινε… κουραστικός επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι η ενέργεια που θα βγάλουν οι παίκτες του στο χορτάρι της Τούμπας θα έκρινε τον αγώνα ρεβάνς του 1-1 στο Ντόνετσκ και οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου δεν το κούρασαν εξίσου. Μπήκαν από την αρχή του αγώνα με διάθεση να πιέσουν σε όλο το γήπεδο και με επιθυμία να δείξουν στην Ολιμπίκ ότι εκείνοι θα ήταν τα αφεντικά στον αγωνιστικό χώρο. Αν ο Πρίγιοβιτς ήταν πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια, το ματς θα είχε καθαρίσει για τους γηπεδούχους πολύ νωρίτερα και το σκορ θα είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Πρίγιοβιτς στις ευκαιρίες που είχε το πέτυχαν με εντυπωσιακό τρόπο ο Μακ στο 24ο λεπτό και ο Τσίμιροτ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους στέλνοντας τις ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ ασφαλείας για τον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος κατόρθωσε από την πλάγια γραμμή της μεγάλης περιοχής να συγκλίνει μέχρι το κέντρο της περιοχής και με ισχυρό σουτ να νικήσει όλη την άμυνα της Ολιμπίκ που τον ακολουθούσε για να του κλείσει το οπτικό πεδίο και τον Μαχαράτζε! Στο 45+1 ο Τσίμιροτ με βολίδα από 35 μέτρα έκανε το 2-0. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έκανε παιχνίδι συντήρησης, δημιούργησε ευκαιρίες όποτε έβρισκε χώρο αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά.

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας (72′ Σάκχοφ), Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (66′ Ενρίκε), Κάμπος (81′ Πέλκας), Μακ, Πρίγιοβιτς.

Ολιμπίκ Ντόνετσκ (Ρομάν Σανζάρ): Μαχαράτζε, Λουκιάντσουκ (46′ Μιχούνοφ), Κραφτσένκο, Μόχα, Σαμπάνοφ, Σεστάκοφ, Μπιλένκι (71′ Μικάλοφ), Νιεμτσανίνοφ, Τσιμπάλιουκ, Κομούτοφ (60′ Σοντέι), Μπογκντάνοφ.