Το καλοκαίρι του 2017 θα θεωρείται για πάντα κομβικό στη ζωή και την καριέρα του Ντίνου Μήτογλου. Λίγες ημέρες μετά την παρθενική κλήση του στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, ο 21χρονος (ύψους 2,08 μ.) πάουερ φόργουρντ υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, αφού συμφώνησε να φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με συνολικές αποδοχές 1,65 εκατ. ευρώ.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μου έδειξε το πόσο πολύ με ήθελε, και αυτό αποτελεί τεράστια τιμή για μένα. Είναι επίσης μεγάλη τιμή που θα έχω προπονητή τον κόουτς Πασκουάλ, έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες και με τεράστιους παίκτες. Σίγουρα αυτό το βήμα αποτελεί μια πρόκληση για μένα, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ για να αντεπεξέλθω» δήλωσε μεταξύ άλλων ο γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και της Δόξας Δράμας Δημήτρη Μήτογλου, ο οποίος με ένα ποστ στο Instagram ευχαρίστησε το Γουέικ Φόρεστ για τα τρία χρόνια που πέρασε στην κολεγιακή ομάδα του (φέτος είχε 8,9 π. και 6,1 ρ. με 33,3% στα τρίποντα και κερασάκι στην τούρτα 8/11 τρ. σε ένα ματς με το LSU).

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΝΤΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός περιμένει την οριστική απάντηση του αμερικανού σουτέρ Τζάρελ Εντι (26 ετών, 2,01 μ.) για να καλύψει τη θέση του Ματ Λοτζέσκι και να ολοκληρώσει την εξάδα των ξένων (Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, ΜακΛιν, Τιλί, Ρόμπερτς). Μετά την αποφοίτησή του από το Βιρτζίνια Τεκ το 2014, ο Εντι αγωνίστηκε περιστασιακά στο ΝΒΑ (26 ματς στους Ουίζαρντς και 5 στους Σανς) και κυρίως στην D-League, όπου σε τρεις σεζόν και σύνολο εκατό αγώνων το ποσοστό ευστοχίας του στα τρίποντα ήταν 44,2%. Πολύ σημαντική κίνηση πραγματοποίησε χθες ο ΠΑΟΚ, που ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Αμερικανό γκαμπιανής καταγωγής Ουσμάν Κρουμπάλι (29 ετών, 2,01 μ.), τον οποίο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου γνωρίζει από την κοινή θητεία τους στην Αστανά. Ο εκρηκτικός πάουερ φόργουορντ/σέντερ έχει παραστάσεις από την ελληνική Α1, καθώς τη σεζόν 2015-16 είχε φορέσει τη φανέλα του Λαυρίου.