Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του απέναντι στην Γκαμπάλα εκείνο που φαινόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας: βασικός πρωταγωνιστής (και) τη νέα σεζόν θα είναι ο προπονητής του. Η επίδραση του Μαρίνου Ουζουνίδη στο παιχνίδι των Πρασίνων είναι κάτι περισσότερο από εμφανής, αφού παρά τις σημαντικές απώλειες των αποχωρησάντων Μπεργκ, Λέτο, Εμποκού, Κλωναρίδη, και του τραυματία Βιγιαφάνιες, και μολονότι τα κενά τους δεν έχουν καλυφθεί, το Τριφύλλι ξαναγίνεται ομάδα. Ο ΠΑΟ με τη χθεσινοβραδινή εκατοστή νίκη του στα Κύπελλα Ευρώπης, δεν ξόρκισε μόνο τον εφιάλτη ενός άσημου συλλόγου που προ διετίας τον απέκλεισε στη Λεωφόρο, αλλά έδειξε ικανός να αφήσει πίσω του τις μαύρες ευρωπαϊκές νύχτες της τελευταίας πενταετίας. Το σύνολο του Ουζουνίδη μπήκε στο γήπεδο με ορμή και μέχρι το 10′ έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ με σουτ του Αλτμαν και εκτέλεση φάουλ του Λουντ που κατέληξε στο δοκάρι. Η Γκαμπάλα προσπάθησε να αντιδράσει και για ένα πεντάλεπτο (15′ – 20′) άσκησε μεγάλη πίεση στους Πράσινους, οι οποίοι όμως αντέδρασαν σωστά επανακτώντας ολοκληρωτικά τον έλεγχο. Με την κατοχή της μπάλας στο α’ ημίχρονο να βρίσκεται στο 70% – 30% υπέρ του, ο ΠΑΟ λεπτό με το λεπτό έφτανε ολοένα και πιο κοντά στον στόχο του. Εν τέλει τα κατάφερε, έστω και από την άσπρη βούλα, στο 37′. Ο Μολίνς ήταν εύστοχος στο πέναλτι που… προκάλεσε ο ίδιος (σε χέρι του Γκουρμπάνοφ) ανοίγοντας τον δρόμο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, νικώντας με 1-0.

Στο β’ ημίχρονο η κυριαρχία του Τριφυλλιού παγιώθηκε, καθώς η Γκαμπάλα ελάχιστες φορές πάτησε την περιοχή του Βλαχοδήμου. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός ασκούσε διαρκώς πίεση στην άμυνα των Αζέρων που σώθηκαν από βαριά ήττα χάρη στις αποκρούσεις του Μπεζοτόσνι, στα τετ α τετ του Μολίνς (53′) και του Λουντ (59′), ο οποίος είχε ένα ακόμη δοκάρι στο 74′. Ο Ουζουνίδης τόνισε ότι έμεινε «ικανοποιημένος από τη νίκη» εξηγώντας ότι «με βάση το επίπεδο ετοιμότητάς μας σε σχέση με τον αντίπαλο, αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν, ήταν μια καλή εμφάνιση». Ωστόσο φρόντισε να κρατήσει χαμηλά την μπάλα ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη λέγοντας ότι «η Γκαμπάλα έδειξε πως είναι επικίνδυνη ομάδα την οποία πρέπει να περιορίσουμε για να προκριθούμε».

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (69′ Καμπέσας), Αλτμαν (87′ Δώνης), Μολίνς (69′ Λουτσιάνο).

Γκαμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Νταμπό, Χάλιντεϊ, Χουσεΐνοφ, Βέρνιντουπ, Μαλόνε (76′ Κονέ), Γκουρμπάνοφ, Οζομπιτς, Μπαλτόις, Μόνροους.