Με το DNA της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων 2015 και με επική ανατροπή, η Εθνική Νέων Ανδρών, που έχανε 46-61 και σημείωσε επιμέρους σκορ 30-11 στα τελευταία δώδεκα λεπτά, υπέταξε (76-72) τη Λιθουανία στα Δύο Αοράκια και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ της Κρήτης. Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο (21.15, NS2) την Ισπανία, ενώ στον άλλο ημιτελικό (19.00) θα παίξουν Ισραήλ – Γαλλία.

«Δεν έχω φτάσει ποτέ τόσο ψηλά, δεν ξέρω πώς κατάφερα να πάρω αυτό το ριμπάουντ. Επρεπε να κερδίσουμε εκεί όπου το φτάσαμε. Δέκα φορές να το δω και πάλι δεν θα ξέρω πώς το γυρίσαμε!», εξομολογήθηκε ο αλάνθαστος Αντώνης Κόνιαρης (17 π., 5 ρ., 5 ασ., 0 λ. σε 33’52»), ο οποίος αφού κατέβασε το κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ ευστόχησε στο καθοριστικό τρίποντο στα 24’6″, που «κλείδωσε» την πρόκριση στην τετράδα.

«Ούτε και εγώ ξέρω πού βρήκαμε το κουράγιο. Είχαμε ψυχραιμία και παίξαμε με καρδιά. Ο Κόνιαρης έβαλε το κρίσιμο σουτ. Μπράβο σε όλα τα παιδιά. Είμαστε κοντά σε ένα μετάλλιο», υποστήριξε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (21 π., 9 ρ., 5 ασ.), ο οποίος σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο αγωνίστηκε σε θέση σέντερ, σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εφαρμόσει και στο πρώτο νοκάουτ ματς με το Μαυροβούνιο ο εορτάζων χθες ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Παπαθεοδώρου.

ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΟΓΚΑΣΤ. Στα μεταγραφικά, είναι πλέον οριστικό ότι ο Ζακ Ογκαστ θα αγωνιστεί την ερχόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό, καθώς ο ομογενής σέντερ δεν εξασφάλισε εγγυημένο συμβόλαιο σε ομάδα του ΝΒΑ και με αύξηση αποδοχών (από 425.000 σε 500.000 δολάρια) ενεργοποίησε τη συμφωνία με το Τριφύλλι: «Επιτέλους θα έχω την ευκαιρία να πάω στην Ελλάδα, από όπου κατάγεται η μητέρα μου και αυτό ήθελα να κάνω σε όλη μου τη ζωή. Ξέρω πως η γιαγιά μου και ο παππούς μου θα είναι υπερήφανοι. Ας αναπαύονται οι ψυχές τους», ήταν τα συγκινητικά λόγια του στο Instagram. Το σίριαλ, εξάλλου, με πρωταγωνιστή τον Κρις Σίνγκλετον αναμένεται να έχει νέα επεισόδια, με τις πιθανότητες παραμονής του, πάντως, να έχουν αυξηθεί.

ΡΟΜΠΕΡΤΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός βρήκε τον εκλεκτό για την περιφερειακή γραμμή στο πρόσωπο του 32χρονου (ύψους 1,85 μ.) Μπράιαν Ρόμπερτς, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνίζεται στο ΝΒΑ (Νέα Ορλεάνη, Σάρλοτ, Πόρτλαντ) με μέσον όρο καριέρας 6,6 πόντους και 35,6% στα τρίποντα, ενώ διαθέτει και ευρωπαϊκή εμπειρία (Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα 2008-09, Μπάμπεργκ 2009-12). Οι Πειραιώτες δεν ενεργοποίησαν την οψιόν στο συμβόλαιο του Ερικ Γκριν, ο οποίος οδεύει προς την πρωταθλήτρια Ισπανίας Βαλένθια, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Μπαρτσελόνα.