Σε ανάρμοστη εξελίσσεται η σχέση της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη, καθώς βάζει ασπίδα προστασίας στα μαζικά πυρά που δέχεται από τους δικαστές και την αντιπολίτευση τη Βασιλική Θάνου. Ο διορισμός της στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού δέκα ημέρες μετά την αποχώρησή της από το Δικαστικό Σώμα αποτελεί αντικείμενο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «μαύρη σελίδα στη Δημοκρατία» και το Μαξίμου σηκώνει το γάντι, απαντώντας με κυνικό τρόπο πως κάνει «ό,τι ακριβώς έκαναν και οι άλλοι».

Παράλληλα, ο θεσμικά αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, λέγοντας ότι «μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η συγκάλυψη της αλήθειας και τα κάθε είδους κουκουλώματα».

Ο Παύλος Πολάκης επικροτεί μέσω facebook την παρέμβαση Παπαγγελόπουλου, ενώ στον χορό των αντιδράσεων κυβερνητικών στελεχών κατά των δικαστών μπήκε και ο Χρήστος Σπίρτζης. Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, μιλώντας στον Real FM, άφησε αιχμές ότι αυτή είναι κατευθυνόμενη. «Μη μου πείτε ότι δεν μπαίνετε στον πειρασμό, για κάποιες δικαστικές αποφάσεις, να σκεφτείτε αν αυτοί οι δικαστές λειτουργούν σαν δικαστές ή έχουν άλλες σκοπιμότητες στο πίσω μέρος του μυαλού τους» είπε χαρακτηριστικά.
Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ πέρασε και το Μαξίμου, υπερασπίζοντας πλήρως την κυρία Θάνου και την παρουσία της στο εξής στο πρωθυπουργικό γραφείο. Κατονομάζοντας σε ανακοίνωση ανώτατους δικαστικούς που ασχολήθηκαν με την πολιτική ή διατέλεσαν σύμβουλοι πρωθυπουργών, όπως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ή ο νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη Κωνσταντίνος Μενουδάκος, «καρφώνει» τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο ότι ενεργεί ως μυστικοσύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ΝΔ είναι εκείνη που τελικώς προσβάλλει τους δικαστικούς λειτουργούς και επιχειρεί να πλάσει ένα αφήγημα περί κυβερνητικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.
Ολα αυτά, ενώ εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά της η υπόθεση Καμμένου. Ετσι, ακόμη ένας κυβερνητικός βουλευτής δηλώνει ανοιχτά πως ο υπουργός Αμυνας θα πρέπει να κληθεί από τον εισαγγελέα για το ζήτημα των επαφών του με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη για το «Noor 1». Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, ο Γιώργος Κυρίτσης τάχθηκε υπέρ της δήλωσης του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Ρήγα και πρόσθεσε ότι ο Καμμένος θα πρέπει να παραδώσει στις δικαστικές Αρχές όλα τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση.
Με την κυβέρνηση να έχει αποτύχει έτσι στη διαχείριση της ατζέντας και την παραγωγή θετικών μηνυμάτων, ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει σήμερα μια νέα προσπάθεια αλλαγής κλίματος. Συγκεκριμένα θα βρεθεί στην Κοζάνη, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο από τα συνολικά 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Η επιλογή της πόλης δεν θεωρείται τυχαία και υπαγορεύεται από καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, καθώς σε αυτή βρίσκονται οι κύριες μονάδες λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ που θα εκποιηθούν σταδιακά, βάσει της συμφωνίας με τους δανειστές και των προαπαιτουμένων της αξιολόγησης που ψηφίστηκαν τον Μάιο.

Αύριο ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα προεδρεύσει του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας, ενώ μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα αναδειχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.