Αγνοια για τους λόγους για τους οποίους ανεξαρτητοποιήθηκε η βουλευτής Θ. Μεγαλοοικονόμου εξέφρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε: «Με επισκέφτηκε την Παρασκευή, συζητήσαμε φιλικά κάποια θέματα και είχαμε πει να τα ξαναπούμε σήμερα, Τρίτη 11 Ιουλίου, που είναι η συζήτηση για το Κυπριακό, και ξαφνικά μαθαίνω τη Δευτέρα το πρωί ότι ανεξαρτητοποιήθηκε. Εάν θα πάει κάπου αλλού αυτό θα φανεί αλλά δεν μπορούμε από τώρα να πούμε κάτι περισσότερο.»

Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί με λίστα «ουσιαστικά αυτοκτονούν πολιτικά, κάνουν κακό στον εαυτό τους», αναφερόμενος και στην αποχώρηση του κ. Καρρά.

«Ακούγεται ότι ο κ. Καρράς θα πάει στο ΠΑΣΟΚ. Ποια θα είναι η τύχη του, την ξέρετε; Με τόσα παλιά στελέχη που διεκδικούν μια έδρα για να μπουν στη Βουλή. Εγώ τους αγαπώ όλους.

Αυτοί δεν αγαπούν τον εαυτό τους και το λέω αυτό γιατί δημοσκοπικά το κόμμα πάει καλύτερα αλλά και στην κοινωνία ακόμη καλύτερα και κάνω και μια πρόβλεψη ότι θα περάσουμε το ΠΑΣΟΚ» κατέληξε.

Στο μεταξύ, την απόφασή του να μην αποδεχτεί τη βουλευτική έδρα σε περίπτωση παραίτησης της κ. Μεγαλοοικονόμου έκανε γνωστή ο Γιάννης Καλλιάνος, που έχει αποχωρήσει από την ΚΟ της Ενωσης Κεντρώων.

«Θα ήταν πολιτικά ανήθικο να παραλάβω την έδρα και να τη μεταφέρω στη ΝΔ τη στιγμή που ανήκει στην Ενωση Κεντρώων. Ουδέποτε θα έκανα κάτι τέτοιο και το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή. Στη Βουλή θα επιλέξουν να με βάλουν οι πολίτες με σταυρό, εφόσον κρίνουν ότι είμαι ικανός να προσφέρω τα μέγιστα για τη ΝΔ. Κανένα δωράκι από την Ενωση Κεντρώων ή τη Μεγαλοοικονόμου δεν θα δεχόμουν. Επομένως, η κ. Μεγαλοοικονόμου μπορεί να παραδώσει την έδρα της χωρίς δισταγμό κι εγώ με τη σειρά μου στον επόμενο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καλλιάνος, σήμερα στέλεχος της ΝΔ.