Πριν από λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στο έργο του ποδηλατόδρομου «Κηφισιά – Γκάζι», την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής. Και αναφέραμε γιατί οι διαδικασίες για την έναρξή του δεν προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα.

Μετά από νεότερη επικοινωνία με την Περιφέρεια Αττικής προέκυψαν κάποια νέα στοιχεία, και μάλιστα πιο συγκεκριμένα, που αφορούν το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο ποδηλατόδρομος. Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής έχει προγραμματίσει την κατασκευή ακόμη δύο ποδηλατόδρομων. Πρόκειται για τον ποδηλατόδρομο «Κατεχάκη – Γουδή– Ζωγράφου – Ευαγγελισμός» και για τον ποδηλατόδρομο «Δουκίσσης Πλακεντίας – Κορωπί». Το ότι η Περιφέρεια έχει στα «σκαριά» τρεις ποδηλατόδρομους είναι οπωσδήποτε θετική εξέλιξη. Μένει να δούμε βέβαια και πότε θα υλοποιηθούν.

Ο ποδηλατόδρομος Κηφισιά– Γκάζι

Σε ό,τι αφορά τα νεότερα για τον ποδηλατόδρομο «Κηφισιά – Γκάζι», ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος ανέφερε στα «ΝΕΑ» και τις «Ορθοπεταλιές» ότι η μελέτη του συγκεκριμένου έργου πρέπει να επικαιροποιηθεί διότι είναι παλιά. «Είναι αναγκαίο να συμμορφωθεί με τις νέες προδιαγραφές για τους ποδηλατόδρομους που ισχύουν από το 2012». Συνεπώς βρισκόμαστε στη φάση της επικαιροποίησης της μελέτης πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται χρόνος έως ότου φτάσουμε στο στάδιο του διαγωνισμού. Επιπροσθέτως, η Περιφέρεια Αττικής έχει ζητήσει την έγκριση τεχνικού συμβούλου τόσο για αυτό το έργο όσο και για τους άλλους δύο ποδηλατόδρομους.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια προωθεί την υλοποίηση των τριών ποδηλατόδρομων ως πακέτο. Ο συνολικός προϋπολογισμός τους φτάνει τα 33 εκατομμύρια ευρώ.

-Ποδηλατόδρομος Κηφισιά-Γκάζι, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ

-Ποδηλατόδρομος Κατεχάκη-Γουδή-Ζωγράφου-Ευαγγελισμός, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ

-Ποδηλατόδρομος Δουκίσης Πλακεντίας-Κορωπί, προϋπολογισμού 18 εκατομμυρίων ευρώ.

*Για τις υπηρεσίες του τεχνικού συμβούλου ο προϋπολογισμός είναι 260.000 ευρώ

Πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Χρήστος Καραμάνος επισημαίνει πως η Περιφέρεια όχι απλώς έχει τη βούληση να υλοποιήσει τους ποδηλατόδρομους αλλά έχει κάνει και πολλή δουλειά. «Οι παλιές μελέτες ανασύρθηκαν μέσα από τα ντουλάπια. Αγωνιζόμαστε και κάναμε πολλή δουλειά».

Υ.Γ.: Σε δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες το έργο ενός ποδηλατόδρομου θεωρείται σημαντικό και προτεραιότητα. Εδώ, τι να σας πω; Είμαι επιφυλακτικός να δώσω απάντηση. Και πώς να μην είμαι όταν στην πρώτη επικοινωνία που είχα με το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα, μόλις τους είπα ότι στο πλαίσιο ρεπορτάζ επιθυμούσα στοιχεία για το έργο του ποδηλατόδρομου «Κηφισιά-Γκάζι» μου απάντησαν «θα σας καλέσουμε». Εννοείται πως δεν κάλεσαν και έπρεπε να επιμείνω με νέα τηλεφωνήματα. Αυτά.

«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: