Αρκετοί ήταν οι μήνες που ο Δημήτρης Πρίφτης είχε πάρει το Νο 1 στη λίστα του πιο εξαγώγιμου (αναλογικά με τις θέσεις εργασίας) αλλά και επιτυχημένου προϊόντος του ελληνικού αθλητισμού. Το timing όμως δεν ευνόησε για να γίνει «διεθνής» προπονητής στην Μπάνβιτ ή την Αλμπα Βερολίνου που χτύπησαν την πόρτα του, τώρα όμως η Ούνιξ έπεισε τον έλληνα κόουτς και όπως ανακοινώθηκε χθες θα είναι ο προπονητής της ομάδας του Καζάν για την επόμενη διετία (1+1).

Η πρόσληψη του Δημήτρη Πρίφτη από την Ούνιξ αυξάνει τον αριθμό των ελλήνων προπονητών στη VTB League στους τέσσερις. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι και οι τέσσερις προπονητές, Δημήτρης Ιτούδης, Γιώργος Μπαρτζώκας, Κώστας Φλεβαράκης και Δημήτρης Πρίφτης, θα δουλέψουν σε ομάδες που μπήκαν στο top 8 της ισχυρής λίγκας της Aνατολικής Ευρώπης.

Είναι προφανές ότι η καλή δουλειά του Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ, του Γιώργου Μπαρτζώκα πριν από δύο χρόνια στη Λοκομοτίβ Μόσχας, την οποία οδήγησε ώς το φάιναλ φορ, και του Ηλία Παπαθεοδώρου στην Αστανά που επέστρεψε στα πλέι οφ της VTB και κατέκτησε τους τίτλους στο Καζακστάν, έχει διαφημίσει και επιβεβαιώσει στη συγκεκριμένη λίγκα την ικανότητα των ελλήνων προπονητών και οι ομάδες δείχνουν προτίμηση και εμπιστοσύνη στους δικούς μας προπονητές.

Μετρώντας συνολικά τους προπονητές που βγάζουν το ψωμί τους εκτός συνόρων, ο Δημήτρης Πρίφτης θα είναι ο ενδέκατος στη λίστα. Ο πρώην προπονητής του Αρη έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπου εργάστηκε για μία τριετία όντας ο μακροβιότερος προπονητής του Αυτοκράτορα μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τον επίλογο του κεφαλαίου Αρης – Πρίφτης τον έγραψε ο έλληνας προπονητής σε μια επιστολή γεμάτη συναισθήματα, άκρως συγκινητική ακόμη και για φιλάθλους που δεν είναι οπαδοί του Αρη.

n Στο πρόσφατο παρελθόν είχε ακουστεί έντονα το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Αρη στην περίπτωση που η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναζητούσε προπονητή. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που εμφανίστηκε στα οικονομικά της ΚΑΕ ίσως λειτουργήσει αποτρεπτικά για αυτό το σενάριο που μάλλον θα ήταν το καλύτερο για τον Αρη.

n Παρελθόν για τον Παναθηναϊκό ο Μάικ Τζέιμς, που συμφώνησε με τους Φοίνιξ Σανς και φεύγει για το ΝΒΑ. Η σημερινή ημέρα επίσης, θεωρείται κρίσιμη για τις υποθέσεις του Αντώνη Φώτση και του Γιάννη Μπουρούση. Φαίνεται πως ο διεθνής σέντερ θα αποτελέσει κι αυτός παρελθόν για τον ΠΑΟ, ενώ ανάλογα με την πορεία της συζήτησης με τον Φώτση είναι πιθανό ο Μπάτμαν να μείνει –με μειωμένες αποδοχές –για άλλο έναν, τελευταίο, χρόνο στους Πράσινους. Περισσότερες εξελίξεις για τον ΠΑΟ τις επόμενες ημέρες, οπότε αναμένεται στην Αθήνα ο Τσάβι Πασκουάλ.