Ίσως να το έχετε ξαναδεί αυτό το βιντεάκι. Είναι της Ειδικής Πρεσβείας για το ποδήλατο που διαθέτει η Ολλανδία (Dutch Cycling Embassy). Ναι, έχουν τέτοια στην Ολλανδία. Το αναρτώ λοιπόν αυτό το βιντεάκι διότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε και κυρίως οι αρμόδιοι – Δήμοι, Περιφέρειες, Υπουργεία – πως οι ποδηλατικές υποδομές στην Ολλανδία δεν έτυχαν, πέτυχαν.

Κάθε μέρα που περνάει οι υπεύθυνοι βελτιώνουν κι άλλο τις ποδηλατικές υποδομές. Διευκολύνουν τους πολίτες με κάθε τρόπο ούτως ώστε να μετακινούνται περισσότερο με το ποδήλατο. Και το κυριότερο: ο στόχος τους είναι να ποδηλατούν όλοι. Και τα παιδιά, και οι μεγαλύτεροι και οι ηλικιωμένοι. Ποδήλατο για όλους.

Η φωτογραφία είναι από το Άμστερνταμ και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, εκεί, όλοι ποδηλατούν.

Οι Ολλανδοί, όπως και οι Δανοί, όπως και οι Γερμανοί, όπως και οι Αυστριακοί, όπως και οι Γάλλοι, όπως και οι Ισπανοί – και πολλοί άλλοι ακόμη – μας δείχνουν εδώ και χρόνια τον δρόμο. Επιτέλους ας προσαρμόσουμε, αν δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε, κάποιες από τις ποδηλατικές υποδομές τους στα ελληνικά δεδομένα. Ας δώσουμε τη δυνατότητα να μετακινηθούν όλοι με το ποδήλατο.

«ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΕΣ»πεταλάρουν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: