Ηταν ένα Σαββατοκύριακο σαρωτικών μεταγραφικών εξελίξεων για την ΑΕΚ, η οποία ολοκλήρωσε την απόκτηση του εξαιρετικού κροάτη φορ Μάρκο Λιβάγια (δανεικός για μία σεζόν από τη Λας Πάλμας με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι ύψους 1,8 εκατ. ευρώ) και βρίσκεται στην τελική ευθεία στις συμφωνίες με τον Ούρος Τσόσιτς και τον Αρνορ Τραούστασον. Ο πρώτος είναι σέρβος κεντρικός αμυντικός ο οποίος αποκτάται από την ιταλική Εμπολι υπό μορφή δανεισμού (επίσης με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι).

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ. Προέρχεται πάντως από δύο προβληματικές σεζόν με μόλις 23 αγώνες στα πόδια του και πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς, ενώ δύο φορές αντιμετώπισε πρόβλημα με τους μηνίσκους στα γόνατά του. Αυτή η ευπάθεια βέβαια θα ελεγχθεί σήμερα στις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί από το ιατρικό επιτελείο της Ενωσης, από τις οποίες και θα καθοριστεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την υπογραφή συμβολαίου.

Ο δεύτερος είναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά και πιο δύσκολη καθώς ανήκει στην αυστριακή Ραπίντ Βιέννης η οποία είχε δαπανήσει πέρυσι το καλοκαίρι το ποσό των 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει. Η Ενωση έχει έλθει σε συμφωνία μαζί του και περιμένει να βρει εκείνος την άκρη με την ομάδα του, στην οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να αποχωρήσει καθώς δεν καλύπτει τις φιλοδοξίες του. Ο 24χρονος ισλανδός ακραίος επιθετικός (παίζει κυρίως αριστερά, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και δεξιά και στον άξονα), με συμμετοχές σε όλες τις εθνικές της πατρίδας του (στην ανδρών αριθμεί 13 συμμετοχές και 5 γκολ!), αγωνίζεται από το περασμένο καλοκαίρι στη Ραπίντ Βιέννης, η οποία τον απέκτησε από τη σουηδική Νόρκεπινγκ. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε 33 ματς με τη Ραπίντ, πετυχαίνοντας 3 γκολ και μοιράζοντας 4 ασίστ, ενώ αγωνίστηκε με τη φανέλα της τόσο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λίγκ όσο και στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.