Μετά την έντονη μεταγραφική δραστηριότητα των πρώτων ημερών, η οποία δεν απέδωσε καρπούς καθώς ο Κώστας Σλούκας και ο Βαγγέλης Μάντζαρης παρέμειναν στη Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα, στον Παναθηναϊκό παρατηρείται νηνεμία.

Οι Πράσινοι φορτσάρισαν προκειμένου να αποκτήσουν έναν ποιοτικό έλληνα γκαρντ που θα ενίσχυε την περιφέρεια αλλά και το ελληνικό στοιχείο και έκτοτε ανέκρουσαν πρύμναν. Υπάρχει εξήγηση. Το ζήτημα των δύο διεθνών γκαρντ, ο Παναθηναϊκός λογικό ήταν να το έχει ιεραρχήσει πρώτο και με την αποτυχία απόκτησης ενός εκ των δύο ουσιαστικά έκλεισε. Αλλοι έλληνες περιφερειακοί με την ποιότητα και την εμπειρία των Σλούκα, Μάντζαρη δεν υπάρχουν στην αγορά, επομένως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για τις επόμενες κινήσεις. Αντιθέτως πρέπει να γίνει έρευνα και να υπάρξει μελέτη για κάθε περίπτωση.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν δύο υποθέσεις που επηρεάζουν τον σχεδιασμό του νέου ρόστερ των νταμπλούχων. Ο Μάικ Τζέιμς, σε ό,τι αφορά τα γκαρντ, είναι μια υπόθεση που παραμένει ανοικτή, καθώς ο Αμερικανός δεν βιάζεται να συμφωνήσει ελπίζοντας πως θα βρει θέση εργασίας σε μεγαλύτερες, της ελληνικής, αγορές και ο Παναθηναϊκός κερδίζει χρόνο εξετάζοντας εναλλακτικές λύσεις.

Ο Σίνγκλετον. Από την άλλη, κομβικής σημασίας είναι η παραμονή ή όχι του Κρις Σίνγκλετον. Ο Αμερικανός έχει δικαίωμα μέχρι τις 20 Ιουλίου να σπάσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ. Εως τότε οι Πράσινοι, που έχουν σε εκκρεμότητα και το συμβόλαιο του Τζέιμς Γκιστ, δεν είναι εύκολο να κάνουν πολλές κινήσεις σχετικά με τη φροντ-λάιν. Ο Κένι Γκέμπριελ είναι παίκτης που ταιριάζει ανεξάρτητα με την έκβαση της υπόθεσης Σίνγκλετον και λόγω του Γκιστ μάλλον ήταν επιτακτική ανάγκη να ανανεωθεί αμέσως το συμβόλαιό του.

Ετσι κατατέθηκε πρόταση για τριετές συμβόλαιο (1+1+1) στον Γκέμπριελ, ο οποίος την αποδέχθηκε και απομένει πλέον η επίσημη ανακοίνωση για να επισημοποιηθεί η παραμονή του στο ΟΑΚΑ. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι Πράσινοι εξετάζουν τη λύση της επιστροφής του Στεφάν Λάσμε.