Εσκασε, λοιπόν, θέμα Μάρκους Μπεργκ στον Παναθηναϊκό. Ομως μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν. Η υπόθεση τραβάει μέρες και στους Πράσινους θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί ότι μυρίζει το πράγμα. Μόνο άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τον χώρο είναι δυνατόν να μην παίρνουν χαμπάρι πως ο Σουηδός οδηγείται, με μαθηματική ακρίβεια, στην έξοδο.

Πριν από 40 ημέρες το «The Shot» είχε σωστή πληροφόρηση και ερμήνευσε ολόσωστα τις δηλώσεις που είχε κάνει ο σπουδαίος σκόρερ για το μπάτζετ και τις φιλοδοξίες του Παναθηναϊκού για την ερχόμενη σεζόν. Παίκτες με τις εμπειρίες και τον αποδεδειγμένα υψηλό δείκτη IQ του Μπεργκ δεν κάνουν τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις χωρίς λόγο. Τότε λοιπόν, στις 11 Μαΐου, η στήλη αντίθετα με όσα γράφονταν στα ρεπορτάζ για τη Μάλαγα –αν θυμάστε –είχε αποκαλύψει ότι τον Σουηδό καλούσαν Σειρήνες από την Ασία και ότι από εκεί έρχονται τα χρήματα που θα τον δελεάσουν. Ομάδες από την Κίνα αλλά και ομάδες που έχουν να δώσουν… πετροδολάρια είχε γράψει η στήλη, που δύο φορές έβαλε κουίζ για διακανονισμό και προειδοποιήσεις προς την ομάδα επειδή δεν τηρούνταν τα συμφωνηθέντα.

Ξεπουλάει;

Οι πληροφορίες λένε πως στον Παναθηναϊκό, μολονότι πήραν την άδεια συμμετοχής από την Επιτροπή, υπάρχει έντονο οικονομικό πρόβλημα. Και από τη στιγμή που ο Μάρκους Μπεργκ, όπως αποκάλυψε χθες το sdna.gr, είχε στείλει από την 1η Ιουνίου εξώδικο για την εξόφληση των δόσεων Φεβρουαρίου, Μαΐου και οι Πράσινοι γνώριζαν τον κίνδυνο αλλά και τι έπρεπε να πράξουν, ενδεχομένως να νιώθουν και ανακουφισμένοι που γλιτώνουν τα χρωστούμενα και θα βάλουν στο ταμείο τους τα χρήματα από την Αλ Αΐν. Ακολουθεί, όπως φαίνεται και πώληση του Μολέδο, που –στην καλύτερη περίπτωση –θα δώσει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να κινηθεί και να δώσει μέρος των οφειλών που υπάρχουν από την προηγούμενη χρονιά.

Το κρίσιμο όμως δεν είναι αυτό. Τίποτα δεν είναι τόσο κακό που δεν μπορεί να γίνει χειρότερο και μπορεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού να έχει θορυβηθεί βλέποντας την ομάδα του να χάνει δύο σημαντικά κομμάτια τους παζλ της, ενώ έχει φύγει και ο Λέτο, που μαζί με τον Μπεργκ ήταν οι λύσεις για το γκολ, το κρίσιμο είναι όμως τι ακριβώς θα πράξει ο ΠΑΟ μετά τις πωλήσεις των παικτών, εφόσον αυτές ολοκληρωθούν. Θα επενδύσει σε μεταγραφές ή θα ξεπουλήσει; Θα ενισχύσει την ομάδα, θα προσπαθήσει με «μπαλώματα» και εκ των έσω να βρει τις λύσεις;

Ο Μπεργκ μπορεί να είναι η αρχή

Αυτός είναι ο μεγάλος προβληματισμός! Για μια ομάδα που αρχίζει προετοιμασία την ερχόμενη Δευτέρα! Σε τέσσερις μέρες βάζει μπρος για τη νέα σεζόν, αλλά ουδείς έχει εμφανιστεί από τη διοίκηση να ενημερώσει τι θα συμβεί και πώς θα πορευτεί η ομάδα από εδώ και στο εξής. Οπως αντιλαμβάνεστε, η ανησυχία είναι έντονη και ο κίνδυνος οι Πράσινοι να κυριευθούν από φόβο και να ψάχνουν παίκτες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα δεν είναι μικρός. Γιατί να μείνουν παίκτες, ο Μαρίνος Ουζουνίδης (φωτογραφία), ο Νίκος Λυμπερόπουλος και οι συνεργάτες του σε ένα κλίμα αβεβαιότητας που θα εντείνεται όσο ο Γιάννης Αλαφούζος δεν παίρνει θέση και δεν βγαίνει μπροστά; Οι επόμενες ημέρες θα είναι πιο κρίσιμες και ίσως το πρόβλημα του Μπεργκ να μην είναι ό,τι χειρότερο, αλλά απλά η αρχή…

Αγωγές από Σχινά

Στην αντεπίθεση περνάει ο διαιτητής Χρυσόστομος Σχινάς για το πρωτοφανές βίντεο που έπαιξε ως διαφημιστικό σποτ στον Σκάι TV μετά τον τρίτο τελικό και πρόβαλλε φάσεις που έδειχναν ότι οι διαιτητές αδίκησαν τον Παναθηναϊκό. Το σποτ δεν είχε την υπογραφή κάποιου για την παραγωγή του. Ηταν «ανώνυμο». Ο Σχινάς όμως που είναι δικηγόρος, γνωρίζει τα δικαιώματά του και πώς να τα προασπίσει και το κυριότερο, επειδή ένιωσε εαυτόν θιγόμενο από τον αποκλεισμό του στον τελευταίο τελικό, έψαξε το θέμα, βρήκε στοιχεία και ετοιμάζεται για μηνύσεις και αγωγές.

Πριν από λίγες ημέρες πέρασε από την εισαγγελέα και έδωσε κατάθεση με την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του «The Shot», έβγαλε από το αρχείο μια υπόθεση που αφορούσε τον ίδιο και δημοσιεύματα της «Πράσινης» που τον στοχοποιούσαν. Εκτός όμως από την κατάθεση, ο Σχινάς –έμαθα από το περιβάλλον του –θα καταθέσει μηνύσεις και αγωγές κατά της εταιρείας που έκανε την παραγωγή του σποτ και του Σκάι που πρόβαλε το σποτ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009 και ονομαζόταν Ερεχθηίδα και είχε κύρια δραστηριότητα τις εκδόσεις βιβλίων αστρολογίας, όμως το 2014 μετονομάστηκε σε LAMP14, αλλάζοντας και τη σύνθεση του ΔΣ της. Οι αγωγές θα αργήσουν να εκδικαστούν και να τελεσφορήσουν, αλλά ο Σχινάς, που είναι τύπος που δεν το βάζει κάτω, είναι αποφασισμένος να το πάει ώς το τέλος.

Εξωση γιοκ

Ενα ακόμη μπασκετικό θέμα με το οποίο η στήλη είχε ασχοληθεί στο πρόσφατο παρελθόν. Η έξωση της ΕΣΚΑΝΑ από το ΣΕΦ αποφεύχθηκε. Η διοίκηση του ΣΕΦ και η Ενωση των σωματείων μπάσκετ Νότιας Αττικής ήρθαν σε συμφωνία για διακανονισμό. Το χρέος των 145.000 ευρώ θα καταβληθεί στο μάξιμουμ των 120 δόσεων όπως ορίζει ο νόμος και το ενοίκιο έπεσε στο ήμισυ, ώστε να μπορέσει η ΕΣΚΑΝΑ να λειτουργήσει και να παραμείνουν τα γραφεία της στο ΣΕΦ.

Οχι σαν τον Εσιέν

Ο Εμποκανί ήρθε, είδε κι απήλθεαπό την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.Η υπόθεση χαρακτηρίστηκε ως φιάσκο καθώς προκάλεσε ενθουσιασμό που αποδείχτηκε ότι βασιζόταν σε… κουτσό άλογο. Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Υπάρχει και η ουσιαστική. Που λέει ότι καλύτερα να συμβαίνει έτσι, παρά να προκύπτουν περιπτώσεις

όπως ο Εσιέν.

Κουίζ

Χωρίς προπονητή παραμένει η εθνική ομάδα μπάσκετ. Αλλες χώρες έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν την προεπιλογή τους, αλλά στην Ελλάδα έγινε παρουσίαση της νέας φανέλας με την παρουσία παικτών, προπονητή όμως δεν έχουμε. Ούτε φυσικά προεπιλογή. Εχουμε πάντως φιλικά και συμμετοχές σε τουρνουά. Μακάρι να εξυπηρετούν τον (όποιον) προπονητή. Η ΕΟΚ έχει κάνει κρούση σε πολλούς προπονητές, όλοι τους Ελληνες. Υπάρχει σοβαρός λόγος που επιθυμεί μόνο Ελληνα για προπονητή. Ποιος είναι ο λόγος που δεν θέλει ξένους προπονητές;