Στην επίσημη παρουσίαση της νέας φανέλας της Εθνικής Ανδρών, η οποία επέλεξε να συνεργαστεί με την ελληνική εταιρεία GSA, την παράσταση έκλεψε η προσγείωση με ελικόπτερο των Γιάννη Μπουρούση και Κώστα Παπανικολάου στον τόπο διεξαγωγής της συνέντευξης Τύπου. Ακόμη και αυτή η πρωτότυπη άφιξη, πάντως, επισκιάστηκε από την προσπάθεια υποβάθμισης ενός γεγονότος που συνεχίζει να βασανίζει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: δύο μήνες πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ (31 Αυγούστου – 17 Σεπτεμβρίου) η Εθνική δεν έχει προπονητή!

«Δεν με απασχολεί που δεν υπάρχει προπονητής. Εχω άλλα πράγματα που με απασχολούν», σχολίασε ο σουπερστάρ Γιάννης Αντετοκούνμπο. «Δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Και ο προπονητής διακοπές θα έκανε αυτή την περίοδο, όπως κι εμείς», υπερθεμάτισε ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος δεν αρνήθηκε να απαντήσει στο δίλημμα «πούλμαν ή ελικόπτερο», που του ετέθη: «Εδώ είναι Εθνική, εκεί ήταν η ομάδα μου. Οπως έχω δηλώσει, πέρασα πολύ ωραία στο πούλμαν. Με ελικόπτερο, πάντως, δεν είχα ξαναπετάξει». Ούτε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος έδειξε να «καίγεται», μολονότι τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν. «Εχουμε παίκτες και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μια ομάδα ξεκινά από τους παίκτες» δήλωσε ο ισχυρός παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ εκφράζοντας την ικανοποίησή του «για τη συνεργασία με τις εταιρείες FF και GSA, που είναι ελληνικές και τιμούν τη χώρα και εκτός συνόρων».

Τι γίνεται, όμως, στο φλέγον ζήτημα του διαδόχου του Φώτη Κατσικάρη; Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο Δημήτρης Πρίφτης διεμήνυσε στην ΕΟΚ ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμος για τον πάγκο της Εθνικής. Και αυτό γιατί ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εκ μέρους της διοίκησης Λάσκαρη τι θα γίνει με το συμβόλαιό του στον Αρη, που έχει ισχύ ώς το 2018. Παράλληλα, ο φερόμενος ως υποψήφιος Κώστας Μίσσας εμφανίζεται αρνητικός ως προς το ενδεχόμενο να αναλάβει την Ανδρών και οι Σούλης Μαρκόπουλος, Αργύρης Πεδουλάκης απομένουν ως σοβαρές λύσεις. Ολα αυτά λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν συζητά την περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος θεωρείται από όλους ως η ενδεδειγμένη λύση για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής.