«Δουλεύω σκληρά, πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στο παιχνίδι, σέβομαι το παιχνίδι, αγαπώ το παιχνίδι και ήξερα ότι κάποια στιγμή όλα αυτά θα επέστρεφαν σε μένα». Πλημμυρισμένος από έντονα συναισθήματα και κρατώντας το τρόπαιο του MVP των τελικών του ΝΒΑ, ο Κέβιν Ντουράντ βυθίστηκε στην αγκαλιά της μητέρας του ψιθυρίζοντάς της τη μεγάλη υπόσχεση που της είχε δώσει όταν ακόμη ήταν οκτώ ετών: «Τα καταφέραμε! Σoυ το είχα πει όταν ήμουν οκτώ χρονών!».

Με τον «KD» σε φοβερά κέφια (39 π., 7 ρ., 5 ασ.), οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς υπέταξαν (129-120) τους πρωταθλητές Κλίβελαντ Καβαλίερς στο Οκλαντ και με 4-1 νίκες κατέκτησαν τον δεύτερο τίτλο τους τα τελευταία τρία χρόνια, αφήνοντας στον ΛεΜπρόν Τζέιμς (41 π., 13 ρ., 8 ασ.) τη δόξα του μοναδικού παίκτη στην ιστορία, που ολοκληρώνει τη σειρά των τελικών με Triple Double Figure κατά μέσον όρο (33,6 π., 12 ρ., 10 ασ.).

Οι δύο υπεραθλητές μάλιστα παρέμειναν αγκαλιασμένοι μετά το Game 6, κλειδώνοντας στη λήθη την παρεξήγηση και τα «γαλλικά» στον τέταρτο τελικό.

«Χαίρομαι για αυτόν. Από εδώ και πέρα μπορείτε να φωνάζετε τον Κέβιν Ντουράντ πρωταθλητή» σχολίασε ο Στεφ Κέρι, ο οποίος πρόσθεσε μια ακόμη επιβλητική εμφάνιση με 34 πόντους, 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα, ωστόσο κατά γενική ομολογία αυτός ο χαρισματικός «ζογκλέρ», που αψηφά τις διαγραμμίσεις του παρκέ, ήταν ένα βήμα πίσω από τον πρώην ηγέτη των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο 28χρονος Ντουράντ λοιδορήθηκε όσο λίγοι για την πολυσυζητημένη απόφασή του να αφήσει «μόνο» τον Ράσελ Ουέστμπρουκ πέρυσι το καλοκαίρι αναζητώντας τον ασφαλή δρόμο για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Υπογράφοντας συμβόλαιο 1+1 με δική του οψιόν έναντι 26,5 εκατ. δολαρίων, ο Ντουράντ απογείωσε την ήδη φοβερή ομάδα του Οκλαντ, η οποία έγινε η πρώτη στην ιστορία του ΝΒΑ που ολοκλήρωσε τα πλέι οφ με 16 νίκες και μόλις μία ήττα (94,1%), ξεκινώντας για τη σεζόν 2017-18 με τις περισσότερες πιθανότητες για την κατάκτηση και του επόμενου τίτλου στην ιστορία των αμερικανικών σπορ, σύμφωνα με γνωστούς bookmakers.

«ΠΟΡΤΑ» ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ. Υπάρχει όμως ένα ακόμη στοιχείο που χαρακτηρίζει τους πρωταθλητές. Και αυτό είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις τους. Ο προπονητής τους Στιβ Κερ είχε κατηγορήσει δημοσίως τον Ντόναλντ Τραμπ ως «ρατσιστή και μισογύνη», ενώ ο ψηλός της ομάδας Ντέιβιντ Γουέστ δήλωσε προχθές ότι «πιθανώς δεν θα πάω στον Λευκό Οίκο» αν ο πρόεδρος προσκαλέσει τους πρωταθλητές του ΝΒΑ. Ο οργανισμός των Γουόριορς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τη θέση του, αλλά και μόνο που εμφανίζει διστακτικότητα, σημαίνει κάτι.