Ο Τσάβι Πασκουάλ αποχώρησε πολύ νωρίς από το γλέντι του πράσινου τίτλου. Εδειχνε πολύ καταβεβλημένος και δεν αισθανόταν καλά. Και υπάρχει εξήγηση. Ο καταλανός τα έδωσε όλα στους τελικούς με τον Ολυμπιακό ξοδεύοντας και την τελευταία σταγόνα ενέργειας. Την ημέρα του πέμπτου αγώνα ήταν στο γραφείο του από τις επτά το πρωί! Αν συνυπολογίσουμε ότι λόγω της υπερέντασης δεν κοιμήθηκε μετά την κατάκτηση του τίτλου, αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του και χθες ήταν άρρωστος ακυρώνοντας και μια ραδιοφωνική εμφάνισή του.

Αγώνας με τη «χρυσή» ομάδα του 2005 οι Antetokounbros

Με ένα εξαιρετικό βίντεο που δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο επιβεβαίωσαν το αποκλειστικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιευτεί στα «ΝΕΑ» από τις 11 Μαΐου! Με τη βοήθεια του Θοδωρή Παπαλουκά και της ιστοσελίδας Eurohoops οι Antetokounbros έκλεισαν δύο αγώνες επίδειξης με πρωταγωνιστές τα αστέρια της Εθνικής Ανδρών, που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 και το αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ 2006. Το «παρών» στο Nick Galis Hall (18 Ιουνίου) και στο Νίκος Γκάλης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων (25 Ιουνίου) θα δώσουν σπουδαίοι αθλητές, όπως οι Διαμαντίδης, Κακιούζης, Τσαρτσαρής, Ντικούδης, Χατζηβρέττας, Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος, με κάποια ακόμη αστέρια – έκπληξη.

Νέα απόπειρα προσέγγισης του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ανήμερα τη συμπλήρωση τριάντα ετών από το έπος του Ευρωμπάσκετ 1987 (14-6-1987), η Εθνική Ανδρών αναζητεί τον διάδοχο του Φώτη Κατσικάρη. Σύμφωνα με πηγές της στήλης, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης τρέφει υψηλή εκτίμηση προς τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον οποίο μάλιστα ενόχλησε την επόμενη κιόλας ημέρα του πρόσφατου «διαζυγίου» με την Μπαρτσελόνα. Ο 52χρονος προπονητής αρνήθηκε ευγενικά για δεύτερη φορά και έτσι φαβορί παραμένει ο Δημήτρης Πρίφτης, εφόσον συμφωνήσει με σύλλογο, που θα του επιτρέπει να εργάζεται και στην Εθνική. Ειδάλλως, δεν θα μας εκπλήξει καθόλου αν δούμε την επιστράτευση του έμπειρου Κώστα Μίσσα.