Η νέα μόδα που κυοφορείται στις διαδικτυακές συνευρέσεις οπαδών, κάλλιστα θα μπορούσε να ονομαστεί «ανθρωποφαγία από ανεπαρκείς σε αθλητική γνώση ποδοσφαιροδίκες». Ακολουθείται (και) από άτομα τα οποία νιώθουν αποστροφή για τους άλλους, δίχως να γνωρίζουν το γιατί. Δευτερόλεπτα είχαν περάσει από τη στιγμή που ο Πέτρος Μάνταλος έχασε την ομολογουμένως μεγάλη ευκαιρία στο 85ο λεπτό του αγώνα με τη Βοσνία και ο εν λόγω ιντερνετικός τόπος πλημμύρισε από τέτοια οπαδική μανία, η οποία ίσως να μην ταίριαζε ούτε σε ποδοσφαιριστή που θα είχε αποδειχθεί ότι χρηματίστηκε προκειμένου να ηττηθεί η Εθνική Ελλάδας. Σίγουρα όχι πάντως σε κάποιον που απλώς δεν κατάφερε να σκοράρει σε ένα καίριο σημείο ενός αγώνα, ο οποίος στο φινάλε δεν έκρινε και κάποια πρόκριση. Κι όμως γράφτηκαν τόσα, που σε κάνουν να απορείς. Πέραν των κλασικών ύβρεων που καθημερινά οι έλληνες αυτοκινητιστές ανταλλάσσουν στους μπλοκαρισμένους δρόμους των πόλεων, εναντίον του Μάνταλου εκτοξεύτηκαν κατάρες κατά της καριέρας του, ενώ υπήρξαν «συνάνθρωποι» που τον χλεύαζαν για το παρουσιαστικό του!

Ενοχλητικό σαφώς ήταν και το γεγονός ότι οπαδοί της ΑΕΚ (της ομάδας δηλαδή στην οποία αγωνίζεται) μπήκαν στη διαδικασία να τον κακοχαρακτηρίσουν ενισχύοντας τις (συνήθεις) ύβρεις τους με χαρακτηρισμούς όπως «άσχετος», «παίκτης Γ’ Εθνικής», «ελάχιστος για την ΑΕΚ» και πολλά ακόμα. Ανάμεσά τους και πολλοί (αν όχι όλοι) από εκείνους που τον αποθέωναν μετά το γκολ και την ασίστ του στο τελευταίο ματς για τα πλέι οφ κόντρα στον Πανιώνιο, μέσω του οποίου οι Κιτρινόμαυροι εξασφάλισαν τη διπλή ευκαιρία στις επερχόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάποτε, τα απαξιωτικά λόγια κατά σημαινόντων παικτών των κορυφαίων και λαοφιλέστερων ελληνικών ομάδων τελείωναν στα καφενεία, μέσα από μια φιλονικία πάνω από ένα ούζο και κάποιον μεζέ.

Σήμερα, η πασιφανής έλλειψη παιδείας σε συνδυασμό με την αποχή από τους χώρους των αθλοπαιδιών έχουν γεννήσει άφθονους χούλιγκαν του Διαδικτύου, οι οποίοι ασκούν λεκτική βία κατά όποιου δεν συμπαθούν (δηλαδή κατά πάντων) για να αποκομίσουν τα λεγόμενα likes κι ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά γι’ αυτό που εξ αποστάσεων (υποτίθεται ότι) παρακολουθούν. Το καλό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο Μάνταλος τα έχει συνηθίσει αυτά και έχει αναπτύξει χαρακτήρα που δεν τον αγγίζουν. Ταπεινός στις αποθεώσεις και μουγγός στους εξευτελισμούς. Απαιτεί γερό στομάχι, αλλά στη σημερινή αθλητική Ελλάδα δεν γίνεται και διαφορετικά.