Αρχίζει το μεσημέρι της Δευτέρας το Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών του Βαγγέλη Βενιζέλου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Στο Συνέδριο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Ελλάδα μετά», συμμετέχουν προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο με σαφείς αναφορές στον χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου. Παρά το εμφανές μούδιασμα, από τη Χαριλάου Τρικούπη διαψεύδουν τα περί ενόχλησης –όχι μόνο, λένε, δεν έχουν πρόβλημα με τη συγκεκριμένη προσπάθεια, αλλά θα τη στηρίξουν κιόλας δίνοντας το «παρών».

Κριτική

«Οι αυταπάτες του 2015 ήταν επώδυνες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Αλλά οι ίδιες αυταπάτες υπάρχουν και σήμερα», δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει οξύνει την κριτική του στην κυβέρνηση, ακολουθώντας τη «γραμμή» της ΔΗΣΥ για ισχυρή αντιπολίτευση. Στο εσωτερικό του κόμματος τα πράγματα είναι ήσυχα, και έτσι αναμένεται να συνεχίσουν να είναι μετά την αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία θα αποτιμήσει τις μέχρι τώρα προσυνεδριακές εργασίες.

Επαφές

Φουντώνει η φημολογία για συζητήσεις του Ποταμιού και διαφωνούντων εκ ΠΑΣΟΚ –και δεν προκύπτουν μόνο από τη συχνή παρουσία του ενός στις εκδηλώσεις του άλλου, όπως συνέβη πρόσφατα με τον Νίκο Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες και τον Στέφανο Ξεκαλάκη στο Π². Εύγλωττο και το «no comment» από τη Σεβαστουπόλεως, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές κινήσεις στην παρτίδα. Στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν τις εξελίξεις, όμως δεν (μοιάζει να) ανησυχούν και δεν μοιράζουν ακόμα προσκλήσεις για συζήτηση. Οι όποιες δικές τους προσπάθειες για σύγκλιση θα αρχίσουν ουσιαστικά μετά το πέρας του καλοκαιρινού Συνεδρίου στη ΔΗΣΥ.