Το επίπεδο της διαιτησίας θα κάνει limit down το 2020

Η θύελλα που έχει ξεσπάσει σχετικά με το επίπεδο της διαιτησίας στην Α1 μπάσκετ, με αφορμή τον τρίτο τελικό Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, θα γιγαντωθεί την επόμενη τριετία. Και αυτό γιατί βάσει του ορίου ηλικίας των 50 ετών, που πλέον ισχύει μόνο στην Ελλάδα, οι Γκόντας και Πηλοΐδης έχουν μια τελευταία σεζόν και οι Σχινάς, Αναστόπουλος, Καρακατσούνης άλλα τρία χρόνια καριέρας, που σημαίνει ότι η στάθμη της ποιότητας θα πέσει ακόμη περισσότερο το 2020. Αν το συνδέσουμε με την απαγόρευση στους Γκόντα, Κορομηλά, Φούφη και Παπαπέτρου να σφυρίζουν στις εγχώριες διοργανώσεις επειδή διευθύνουν αγώνες της Ευρωλίγκας, να μια εξήγηση γιατί το επίπεδο έχει πέσει αρκετά.

Στο ΝΒΑ σφυρίζει ακόμη και 64χρονος διαιτητής!

Παράλληλα στα ισπανικά πλέι οφ σφυρίζει ο 53χρονος Χοσέ Αντόνιο Μαρτίν, στην Ιταλία ο 50χρονος Καρμέλο Πατέρνικο πήρε τη διαβεβαίωση ότι αν αποσύρει την αγωγή που είχε καταθέσει, όχι μόνο αίρεται η απαγόρευση να διευθύνει ματς στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά για χάρη του θα αυξηθεί το όριο ηλικίας στα 55. Στη Γαλλία δεν υπάρχει όριο ούτε στην Ευρωλίγκα φυσικά (ο Χριστοδούλου είναι 51 ετών), ενώ δεν συζητάμε για το ΝΒΑ, όπου ο διάσημος Ντικ Μπαβέτα σφύριζε μέχρι τα… 74 και τώρα υπάρχουν εν ενεργεία διαιτητές με 32 σεζόν στην πλάτη τους όπως ο 64χρονος Νταν Κρόφορντ! Αντιθέτως, στην Ελλάδα οι 50χρονοι βγαίνουν στη σύνταξη.

Η Βαλένθια γλυκοκοιτάζει τον Θανάση Αντετοκούνμπο!

Οι 12,8 πόντοι που είχε κατά μέσον όρο ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής Λίγκας ACB και μάλιστα με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης, άνοιξαν την όρεξη αρκετών ομάδων του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, μια από αυτές είναι η Βαλένθια, η οποία μέσω της πρόκρισης στους τελικούς της ACB εξασφάλισε συμμετοχή στην επόμενη Ευρωλίγκα και προ ημερών εξεδήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον της για τον μεγάλο αδελφό του Greek Freak.