Οταν μάχονται οι επαναστάτες να κατακτήσουν την εξουσία, εξαγγέλλουν ξάστερους ουρανούς και πετούν στα σύννεφα· όταν την κατακτήσουν, σε πετούν από τα σύννεφα και μοιράζουν θύελλες…

Ο Μάο, για παράδειγμα, αφού ολοκλήρωσε τη Μεγάλη Πορεία προς την αναγέννηση της Κίνας, ανάμεσα στα άλλα έδωσε εντολή –διαταγή απαράβατη –να εξοντωθούν τα σπουργίτια! Τα μικρά πουλιά, λέει, έτρωγαν τους σπόρους των σιτηρών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με λιμό οι άνθρωποι! Τα σπουργίτια σχεδόν εξαφανίστηκαν με κάθε μέθοδο. Λέγεται ότι υπήρχαν ακόμη και τυμπανιστές που χτυπούσαν συνεχώς τα τύμπανα για να τρομάζουν τα πουλιά, ώστε να πετούν συνεχώς και να πεθαίνουν από υπερκόπωση! Κι όταν δεν έμεινε ούτε ένα σπουργίτι για δείγμα, ήρθαν οι ακρίδες!

Και τότε εκατομμύρια Κινέζοι πέθαναν από την πείνα. Ο φυσικός εχθρός των εντόμων, το σπουργίτι, είχε εξαφανιστεί και σύννεφα ακριδών εξαφάνιζαν ανενόχλητες κάμπους ατέλειωτους με σιτηρά.

Ηθικό δίδαγμα: η φύση είναι ανίκητη κι όταν πας να την πολεμήσεις σε καταπίνει!

Η φύση του Ελληνα είναι επίσης ανίκητη κι όποιος πάει να την αλλάξει ή υποχρεώνεται να αλλάξει εκείνος ή πνίγεται από τις μπόρες που ο ίδιος προκάλεσε…

Οποιος τόλμησε να ακουμπήσει τον ελληνικό αθλητισμό, να τον εξυγιάνει, να πούμε καλύτερα, τον έφαγαν τα όρνεα πρώτα και οι ακρίδες ό,τι του απέμεινε.

Οποιος πάτησε πόδι στο άβατο του «ιερού χώρου της αμαρτίας» εξαφανίστηκε έτσι απλά!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο «ιερός χώρος της αμαρτίας», κατακλύζεται από τα «σπουργίτια» που τρώνε τον καρπό των σιτηρών, την ουσία του ποδοσφαίρου, το θέαμα με λόγια απλά. Οσοι υπουργοί, υφυπουργοί, πρωθυπουργοί, πρόεδροι, τιτλούχοι και μη επικήρυξαν τα λαίμαργα πτηνά υπέπεσαν σε ένα ολέθριο λάθος: ξέχασαν (ηθελημένα) τα «όρνεα» που πετούν ψηλότερα, που έχουν μεγαλύτερα φτερά και αντοχές τιτάνιες και που τρώνε περισσότερο από τα σπουργίτια. Τρώνε τα πάντα, όχι μόνο σπόρους. Τρώνε σάρκες, τρώνε πτώματα, τρώνε, τρώνε, τρώνε… Και τα όρνεα δεν εξολοθρεύονται με τυμπανοκρουσίες και σφεντόνες. Τα όρνεα που πετούν βαριά βαριά πάνω από τα ελληνικά γήπεδα εξολοθρεύονται μόνο με τρόπους αποτελεσματικούς και άμεσους. Με λόγια και νόμους που παραμένουν ανενεργοί μόνο «σπουργίτια» μπορείς να εξοντώσεις, κι όχι όσους πραγματικά λυμαίνονται τον χώρο: τα όρνεα. Ο Σταύρος Κοντονής ως υφυπουργός Αθλητισμού προσπάθησε, όμως όταν έφτασε κοντά στον αντικειμενικό σκοπό του εξοντώθηκε διά προαγωγής.

Ο νέος υφυπουργός προσπαθεί, αλλά…

Και ποιο το αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός τιμωρείται (δικαίως) αυστηρά, οι μικροί που παρατυπούν (Ηρακλής) αποβάλλονται (δικαίως επίσης), o Ολυμπιακός «καταδικάζεται» από… πρωταπριλιάτικες ιστορίες και η ουσία, χάνεται σαν την σκόνη στον άνεμο.

Οσο για τις ακρίδες της ιστορίας, αυτές ούτε από σπουργίτια καταλαβαίνουν ούτε από φυτοφάρμακα. Και το ποδόσφαιρο, αφημένο στη μοίρα του, υπομένει τα σκληρά ράμφη των πτωματοφάγων πτηνών.

Και η «επανάσταση» συνεχίζεται…