Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από νωρίς το πρωί στους δρόμους της Αθήνας λόγω της στάσης εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς. Η κατάσταση στους δρόμους αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω και των απεργιακών συγκεντρώσεων που αναμένονται αργότερα.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι αυτή τη στιγμή η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα της ανόδου, από το ύψος του Ρέντη έως και την έξοδο της Αχαρνών, αλλά και στο ρεύμα της Καθόδου από το ύψος της Μεταμόρφωσης έως τα ΚΤΕΛ. Επίσης έντονη είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ρεύμα της καθόδου στην Λεωφόρο Κηφισίας.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται επίσης στη Λεωφόρο Θηβών, στην άνοδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στη Λεωφόρο Μεσογείων προς Αθήνα, στην Πέτρου Ράλλη, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, στην κάθοδο της Βασ. Σοφίας, στη Βασ. Κωνσταντίνου, στη Βασ. Αμαλίας καθώς και στην άνοδο της Λεωφόρου Συγγρού.

Το συλλαλητήριο των συνδικάτων είναι προγραμματισμένο για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10 στην πλατεία Κοτζιά.

Τα λεωφορεία δεν πραγματοποιούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, οι συρμοί θα κινούνται κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να μπορούν να μεταβούν οι απεργοί στις συγκεντρώσεις.

Τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.30 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.