Η Ρεάλ Μαδρίτης προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ θα αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ηττήθηκε στο Βιθέντε Καλντερόν 2-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά προκρίθηκε στον τελικό με το 3-0 του πρώτου αγώνα στο Μπερναμπέου.

Ηταν ένα παιχνίδι με ρυθμό, δυνατές μονομαχίες και πολλά νεύρα από τους παίκτες των δύο ομάδων.Η Ατλέτικο άρχισε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 5′ ο Κέιλορ Νάβας αναγκάστηκε να επέμβει αποτελεσματικά στην προβολή του Κόκε. Δύο λεπτά αργότερα, η Ρεάλ «απάντησε» όταν ο Ομπλακ εξουδετέρωσε κεφαλιά του Κασεμίρο.

Στο 12′ η Ατλέτικο άνοιξε το σκορ΄, όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κόκε ο Σαούλ με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι ροχιμπλάνκος πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Βαράν ανέτρεψε τον Τόρες, ο Τούρκος διαιτητής Τσακίρ καταλόγισε πέναλτι και ο Γκριζμάν νίκησε τον Νάβας.

Μετά το 25′ η Ρεάλ άρχισε να ελέγχει το ρυθμό και αναζήτησε ένα γκολ. Τα κατάφερε στο 42′ με τον Ισκο. Ο Μπενζεμά έκανε μία εξαιρετική προσπάθεια πάνω στη γραμμή, πέρασε τη μπάλα στον Κρόος ο οποίος σούταρε, ο Ομπλακ απέκρουσε, αλλά ο Ισκο πρόλαβε τους αμυντικούς της Ρεάλ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η πρώτη σπουδαία φάση στο β’ μέρος ήταν από την Ατλέτικο. Ο Κέιλορ Νάβας έκανε διπλή επέμβαση, αποκρούοντας πρώτα το σουτ του Καράσκο και στη συνέχεια την κεφαλιά του Γκαμεϊρό. Στο 74′ ήταν η σειρά της Ρεάλ να πλησιάσει στο γκολ, όταν ύστερα από σέντρα του Μαρσέλο, ο Μπενζεμά έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Νάβας είχε μία ακόμα επέμβαση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε σουτ του Γκριζμάν.