Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά τη χθεσινή εκδίκαση της έφεσης (που άσκησαν και οι δύο) για την τιμωρία των Ερυθρολεύκων στο πρώτο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι Πειραιώτες θα στοχεύσουν σε μείωση της ποινής των τεσσάρων αγωνιστικών, κεκλεισμένων των θυρών, και του προστίμου 150.000 ευρώ που τους επιβλήθηκε πρωτόδικα και οι Θεσσαλονικείς ελπίζουν σε αφαίρεση έξι βαθμών προκειμένου να φτάσουν, έστω και διά της δικαστικής οδού, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού έκαναν λόγο για λανθασμένη εφαρμογή του κανονισμού, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια» ούτε και «λεκτική βία προς διαιτητή», παρά μόνο «απρεπής διαμαρτυρία», ενώ οι νομικοί εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ υποστήριξαν ότι «υπήρξε βία και προσπάθεια επιρροής σε αξιωματούχο του παιχνιδιού και παρεμπόδιση εκτέλεσης καθηκόντων υπό το καθεστώς φόβου προς τους διαιτητές». Αναφορικά με το υλικό από τις κάμερες, οι Ερυθρόλευκοι επανέλαβαν ότι «μόνο η Αστυνομία είναι υπεύθυνη για τις κάμερες και όχι ο Ολυμπιακός», ενώ από τον Δικέφαλο ανέφεραν πως η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε σε σχετικό αίτημα ότι «θα παραδώσει ό,τι οπτικό υλικό διαθέτει» εφόσον ζητηθεί από την Εφέσεων.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, οπότε είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας με θέμα (και) την επικύρωση της βαθμολογίας προκειμένου να αρχίσουν άμεσα τα πλέι οφ.