Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά.

Καλεί μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να διαγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα μινιατούρες της FormulaOne από ξύλο μπάλσα και κινητήριο δύναμη πεπιεσμένο αέρα.

Η ομάδα του Λυκείου Φιλοθέης κατάφερε να αποσπάσει την πρώτη θέση και πέντε βραβεία (1ης Νικήτριας Ομάδας, Καλύτερης ομάδας δημόσιου σχολείου, Έρευνας και Ανάπτυξης, Νικήτριας ομάδας Αγώνων Knock-out και καλύτερου Εκθεσιακού περιπτέρου).

Οι ομάδες των μαθητών διαγωνίζονται μεταξύ τους για την ανάδειξη του καλύτερα σχεδιασμένου και ταχύτερου F1 Αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Ο σχεδιασμός, η τελική ταχύτητα που θα πιάσει το αμαξίδιο, το επίπεδο συνεργασίας, οι καινοτομίες, η έρευνα και η τεχνολογία που εφαρμόστηκε, η παρουσία στην απαιτητική κριτική επιτροπή και η παρουσίαση στα κοινωνικά δίκτυα είναι μερικά από τα 50 απαιτητικά κριτήρια που πρέπει να πληροί η ομάδα των μαθητών.

Τα μέλη της ομάδας επιλεχτήκαν προσεκτικά και εκπαιδεύτηκαν να συνεργάζονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας σχεδιαστικό λογισμικό αιχμής και την τελευταία λέξη στην κατασκευαστική τεχνολογία.

Οι μαθητές χρησιμοποίησαν εργαλεία λογισμικού για να διαχειριστούν τα έργα τους, ανέπτυξαν έναν ιστότοπο αλλά και λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα για να παρουσιάζουν τα βήματα τους προς την κορυφή του διαγωνισμού F1 inSchools.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από