Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμοκαι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για τηνενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, ΝέεςΤεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά.

Καλεί μαθητές δευτεροβάθμιαςεκπαίδευσης να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να διαγωνιστούν σεαγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα μινιατούρες της FormulaOne από ξύλομπάλσα και κινητήριο δύναμη πεπιεσμένο αέρα.

Η ομάδα του Λυκείου Φιλοθέης κατάφερε να αποσπάσει την πρώτη θέση και πέντε βραβεία (1ης Νικήτριας Ομάδας, Καλύτερης ομάδας δημόσιου σχολείου, Έρευνας και Ανάπτυξης, Νικήτριας ομάδας Αγώνων Knock-out και καλύτερου Εκθεσιακού περιπτέρου).

Οι ομάδες των μαθητώνδιαγωνίζονται μεταξύ τους για την ανάδειξη του καλύτερα σχεδιασμένου καιταχύτερου F1 Αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Ο σχεδιασμός, η τελική ταχύτηταπου θα πιάσει το αμαξίδιο, το επίπεδο συνεργασίας, οι καινοτομίες, η έρευνακαι η τεχνολογία που εφαρμόστηκε, η παρουσία στην απαιτητική κριτικήεπιτροπή και η παρουσίαση στα κοινωνικά δίκτυα είναι μερικά από τα 50απαιτητικά κριτήρια που πρέπει να πληροί η ομάδα των μαθητών.

Τα μέλητης ομάδας επιλεχτήκαν προσεκτικά και εκπαιδεύτηκαν να συνεργάζονταιμεταξύ τους χρησιμοποιώντας σχεδιαστικό λογισμικό αιχμής και την τελευταίαλέξη στην κατασκευαστική τεχνολογία.

Οι μαθητές χρησιμοποίησαν εργαλείαλογισμικού για να διαχειριστούν τα έργα τους, ανέπτυξαν έναν ιστότοπο αλλάκαι λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα για να παρουσιάζουν τα βήματα τουςπρος την κορυφή του διαγωνισμού F1 inSchools.