Στη Λέσβο βρίσκεται από αργά το απόγευμα της Τρίτης ο γενικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί.

Ο κ. Λεγκαρί βρίσκεται στο νησί στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης, ενώ σήμερα, Τετάρτη, θα επισκεφθεί το προσωπικό της Frontex που επιχειρούν στη Λέσβο.

Επίσης, θα έχει και επαφές με στελέχη των τοπικών διωκτικών αρχών.

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες στην ανατολική Λέσβο

Εν τω μεταξύ, χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται από αέρος και από θαλάσσης οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας και ανατολικής Λέσβου για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων από το προχθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο, με θύματα 16 συνολικά πρόσφυγες.

Επίσημα, από το ναυάγιο της πλαστικής βάρκας που είχε ξεκινήσει από την περιοχή του Μπεχράμ Καλέ στη Μικρασιατική Τρωάδα απέναντι από τη Λέσβο, διασώθηκαν δυο γυναίκες ναυαγοί, ενώ αγνοούνται επίσημα επτά άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι οι δυο διασωθείσες γυναίκες νοσηλεύονται πλέον εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ καλά στην υγεία της είναι πλέον η μια από τις δυο που είναι σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και η οποία χρειάσθηκε να νοσηλευθεί και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Μικρές οι ροές τις τελευταίες ημέρες

Μικρές είναι οι ροές προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου εδώ και πέντε μέρες.

Από το πρωί της Παρασκευής ως σήμερα Τετάρτη το πρωί στη Λέσβο πέρασαν δυο άτομα (οι δυο διασωθείσες του ναυαγίου), στη Χίο πέρασαν 90 άτομα ενώ στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.481 άτομα. Από αυτά 3.017 στη Λέσβο, 3.728 στη Χίο και 1.736 στη Σάμο.