Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τα οποία ανήκουν σήμερα στην εταιρεία Prininvest του Ισκαντάρ Σάφα, παρουσίασε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, εκφράζοντας τη θέση ότι μόνο εφόσον τα Ναυπηγεία αλλάξουν χέρια θα καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία τους.
Ο υφυπουργός, αναφερόμενος στο πλάνο της κυβέρνησης για το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει σε πρώτο στάδιο την είσοδο ειδικού διαχειριστή στα Ναυπηγεία, σημειώνοντας ότι θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς ομίλους στον κόσμο, ο οποίος θα αναλάβει, όπως έχει καταρχήν συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να βγάλει σε πλειστηριασμό ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ. Σε δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσει ο διαχωρισμός των Ναυπηγείων σε δύο κομμάτια, όπως επιτάσσει και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως αντιστάθμισμα για τις παράνομες επιδοτήσεις που δόθηκαν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Το πρώτο κομμάτι θα αφορά αποκλειστικά στρατιωτικό ναυπηγείο και θα περιλαμβάνει τη λεγόμενη τέταρτη σταθερή δεξαμενή και τις προβλήτες που την υποστηρίζουν. Στο δεύτερο κομμάτι, το εμπορικό, θα περιλαμβάνουν και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου.